avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de asistenta juridica inexistent cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de asistenta juridica inexistent cu reclamantii, dosar pe rol

Buna ziua,

Suntem in urmatoarea situatie: un grup de locatari am cumparat apartamente de la un constructor. In 2008 am semnat “rapid” la cererea constructorului un tabel care continea numele, adresa si seriile noastre de buletin o hartie pe care aparea “subsemnatii initiem si sustinem demersul de actionare in judecata a d-lui X”. Domnul X tocmai ridica un imobil in vecinatatea blocului in care locuim la “limita legii”- nu respecta distantele minime. Constructorul a spus (doar verbal) ca el va sustine toate aceste cheltuieli. El nu apare pe lista respectiva
Ulterior constructorul folosindu-se de aceste hartii a apelat la un avocat care a initiat un proces avandu-ne pe noi ca si reclamanti. Noi NU am semnat niciodata un contract de asistenta juridica cu vreun avocat, nici vreo imputernicire avocatiala. Procesul s-a demarat si este pe cale sa se piarda. Noi in calitate de asa zisi reclamanti va trebui sa suportam cheltuielile de judecata + o suma pt o expertiza.

Mentiuni
1. Nu am avut cunostina de acest proces (toate citatiile dintre care unele cu prezenta obligatorie pt noi, nu au ajuns la noi, nu am fost informati de nici un termen). Am aflat ca sediul procesual s-a stabilit de catre avocat la biroul de avocatura angajat de contructor – de aceea nu au ajuns aceste citatii la noi. Daca ajungeau aceste citatii la noi, imediat am fi suspendat acest proces.
2. Am aflat din imtamplare de acest proces, imediat am depus o hartie la dosar in care am mentionat ca nu am angajat nici un avocat, nu stiam de acest proces. La momentul respectiv speta era in pronuntare, in urma acestei notificari s-a dat un nou termen si am fost citati de instanta la adresele unde domiciliem.
3. Ne-am intalnit zilele trecute cu acest avocat si ne-a spus ca intre el si contructor exista un contract de asistenta juridica (Nu a vrut sa ne arate acest contract; nu stim daca exista sau nu) si ca pe baza acestui contract si a hartiei pe care am semnat-o initial (hartia cu initiem si sustinem) era legal sa ne reprezinte. Tot el a spus ca instanta va decide daca ne-a reprezentat legal sau nu.
4. Tot zilele trecute am aflat ca ulterior pe parcursul derularii procesului s-a cerut o expertiza tehnica. S-a achitat (presupunem noi de catre contructor) avansul pt aceasta expertiza, desi aceasta trebuia sa fie achitata de reclamanti. Acum trebuie achitat si restul de suma pt expertiza.

Intrebarea este: ce ar trebui sa facem pt ca sa evitam plata cheltuilelor de judecata, respectiv restul de suma pt expertiza. Mentionez inca o data ca noi am aflat de acest proces (care se deruleaza de vreo doi ani) numai de cateva zile, intamplator. Avocatul a demarat acest proces si ne-a reprezentat fara sa aiba o imputernicire de la noi sau contract de asistenta juridica intre noi si acesta.

Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 03:40, 16 Aprilie 2011
Atata timp cat nu are un agajament cu datele dvs,cu semnaturile dvs , avocatul nu poate sa solicite cheltuieli de la judecata.
Solicitati in scris instantei ca avocatul sa fie obligat sa prezinte judecatorilor contractul dvs. de asistenta juridica din care sa rezulte semnaturile dvs.

Cu privire la expertiza solicitata trebuie vazut la dosar cine si in numele cui a cerut-o

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Practici neclare ale unui cabinet de avocatura Eunedumeritul Eunedumeritul Pentru a nu va rapi timpul o sa trec direct la subiect si va rog, sa ma luminati si indrumati. In urma cu cateve luni, in familia noastra a avut loc un ... (vezi toată discuția)
Citatie in calitate de intimat dauna auto mihaim80 mihaim80 Buna ziua, Apelez din nou la ajutorul specialistilor de pe acest forum. Pe scurt: am gasit masina lovita (parcata fiind pe o straduta), un domn binevoitor ... (vezi toată discuția)
Imputernicire avocatiala nelegala - obligatia instantei? Micaly Micaly Buna ziua Ce obligatii ii revin instantei in cazul in care, in sedinta, i se atrage atentia asupra faptului ca aparatorul unei parti nu are o imputernicire ... (vezi toată discuția)