avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 309 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Impozit pe salariu restituit (partial) retroactiv - e ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Impozit pe salariu restituit (partial) retroactiv - e posibil?

Buna ziua! Sunt angajata in invatamant, am in intretinere un copil de 3 ani si sunt necasatorita. La data angajarii (01.09.2007) m-am prezentat la secretariat cu carnetul de munca si copii dupa actele necesare si mi s-a cerut sa scriu pe o coala diverse date personale (inclusiv starea civila si nr. copii). Am crezut ca este suficient pentru a beneficia de deducerea suplimentara pentru o persoana aflata in intretinere. In urma cu cateva zile am aflat ca nu mi s-a acordat aceasta deducere pe motiv ca nu am completat (inutil sa mentionez ca nu stiam despre aceasta procedura) o declaratie-tip pe propria raspundere ca am in intretinere o persoana. Secretara mi-a spus ca acea declaratie o iau de la ea, dar ca nu mi-o mai primeste acum, ci abia de la 01.09.2008 si ca nu-mi pot recupera retroactiv diferenta de impozit pentru ca statele sunt facute.
Apelez la experienta si ajutorul dv. si vin cu doua intrebari:
1. Pot primi retroactiv diferenta de impozit?
2. Cine poarta vina acestei situatii? Eu - pentru ca n-am stiut, sau secretara - pentru ca nu m-a informat?
Daca-mi puteti raspunde, va rog sa indicati si textul de lege si cui ma pot adresa pentru a reglementa situatia sau pentru a pedepsi vinovatul (in caz ca nu sunt eu :) ). Multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 22 Iunie 2008
ina_, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:15, 24 Iunie 2008
1. Se poate cere retroactiv diferenta de bani neincasata. In acest sens se fac state de palta rectificative.
2. Adresati-va cu o cerere Inspectoratului Scolar Judetean si la care atasati copii de pe certificatele de nastere ale copiilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducere personala klara0329 klara0329 Cine ma poate ajuta cu urmatoarea problema.Am o serie de anagajati cu program de 2 ore/zi, dar aceasta este functia de baza.Se acorda deducere personala? ... (vezi toată discuția)
Deducere personala popana popana Buna ziua! In cazul in care o mama primeste indemnizatie de crestere a copilului pana la 2 ani, tatal poate declara ca are in intretinere acel copil, ca sa ... (vezi toată discuția)
Deducere angajat bulgar petronel11 petronel11 Buna ziua, am un coleg bulgar, lucreaza in Romania (are cnp romanesc, drept de sedere), ar putea beneficia de deducere pentru copiii lui minori? Acestia ... (vezi toată discuția)