avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... program vizitare minor schimbare localitate !
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

program vizitare minor schimbare localitate !

am o hotarare de divort in care este specificat si programul de vizitare minor.intrebarea mea este: daca fosta sotie (la care este copilul) isi muta domiciliul si locul de munca in alta localitate, este nevoie de acordul meu pentru aceasta?in cazul in care fosta sotie schimba domiciliul in alta localitate, cum pot respecta programul de vizitare?!
va multumesc !
Ultima modificare: Luni, 23 Iunie 2008
tratto, utilizator
Cel mai recent răspuns: liviutzza24 , utilizator 11:10, 26 Iunie 2008
Buna ziua!
Nu, nu este nevoie de acordul dvs. pentru a-si schimba domiciliul.
Puteti merge sa va vizitati copilul la noua adresa a sotiei.
Daca vi se pare ca noua locuinta este improprie cresterii si dezvoltarii copilului, puteti cere reincredintarea acestuia catre dvs., caz in care dansa ar trebui sa se deplaseze ca sa-l vada.
Cu stima,
av. Silviu Serban
Buna ziua.
Intr-adevar nu este nevoie ca fosta sotie sa va ceara acordul in vederea schimbarii domiciliului. Aceasta a primit incredintarea minorului spre crestere si educare prin instanta.
Ca si pana acum puteti vizita copilul conform programului de vizita a minorului convenit la divort. Va confruntati cu o problema legat de faptul ca dvs. nu va veti putea respecta programul de vizita fiindu-va asta imposibil. Solutia este sa solicitati tot prin instanta stabilirea unui alt program care v-ar fi dvs. mai convenabil.
Precum spunea si colegul de mai sus, in cazul in care locuinta in care se va muta mama si copilul este improprie pentru o buna crestere si dezvoltare a minorului, puteti cere prin instanta reincredintarea minorului tatalui, adica dvs. iar astfel s-ar schimba situatia in sprijnul dvs.
O zi buna.
Cu respect, jr. Teodor Dobrean
Domiciliul copilului este la parintele caruia i-a fost incredintat. Daca acest parinte isi schimba domiciliul se schimba si domiciliul copilului (dreptul de incredintare include dreptul de a stabili resedinta copilului). Nu se cere acordul dvs.

In schimb, acesta modificare poate sa genereze o modificare a programului de vizita. E un element nou pe care instanta nu l-a avut in vedere. Daca programul era de cateva ore la domiciliul sotiei (pentru care acum trebuie sa bateti sute de km) s-ar putea sustine, intemeiat, o cerere de modificare a acestui program (chiar si in sensul de a vi se permite sa luati copilul la dvs. in anumite perioade, cum ar fi vacanta, daca nu aveti asa ceva in programul deja stabilit).
Asa cum bine zice Nico, aceasta schimbare a domiciliului minorului va poate ajuta sa obtineti mai mult decat aveati pana in prezent.;)
Insa, va trebui sa va judecati la noul domiciliu al minorului.
Daca nu sunteti atent si mergeti fara avocat la proces puteti sa obtineti insa si mai putin.Mama poate sa spuna ca minorul e prea mic pentru a fi transportat dintr-o localitate in alta.
Atentie la varsta minorului.

avocat Claudiu Lascoschi
Va multumesc frumos pentru raspunsurile dumneavoastra!

Alte discuții în legătură

Divort cu minori uca_mariuca uca_mariuca Am divortat n decembrie anu trecut, am un copil minor care mi a fost incredintat mie prin hotarare judecatoreasca si deocamdata locuiesc la mama mea cu care nu ... (vezi toată discuția)
Pot iesi cu copilul din tara? ContSters79589 ContSters79589 Buna seara.In urma divortului mi s-a incredintat copilul.Intrebarea mea este pot iesi cu el din tara fara aprobarea fostului sot?Mentionez ca el are dreptul ... (vezi toată discuția)
Program vizitare minori gygygy gygygy daca prin hotarare judecatoreasca definitiva am stabilit un program de vizitare al minorei .fosta mea sotie poate sa scoata minora care ia fost incredintata ... (vezi toată discuția)