avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 309 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... program vizitare minor schimbare localitate !
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

program vizitare minor schimbare localitate !

am o hotarare de divort in care este specificat si programul de vizitare minor.intrebarea mea este: daca fosta sotie (la care este copilul) isi muta domiciliul si locul de munca in alta localitate, este nevoie de acordul meu pentru aceasta?in cazul in care fosta sotie schimba domiciliul in alta localitate, cum pot respecta programul de vizitare?!
va multumesc !
Ultima modificare: Luni, 23 Iunie 2008
tratto, utilizator
Cel mai recent răspuns: liviutzza24 , utilizator 11:10, 26 Iunie 2008
Buna ziua!
Sunt intr-o situatie similara.Copilul mi-a fost incredintat si mi-am schimbat domiciliul la aprox 800km departare de tatal sau,acesta neputandu-si vizita copilul in fiecare luna ci doar sa-l ia in vacante dar doar dupa ce va intra la gradinita(asa s-a stabilit la divort).
intrebarea mea este:Tatal va putea oricand sa schimbe acest program de vizita chiar daca in mom de fata nu se mai intereseaza de copil?
Multumesc anticipat.
Tata, pentru a putea schimba programul de vizitare va trebui sa deschida un nou proces.Deci, ii trebuie o noua hotarare judecatoreasca.
Stimate domn. Hotararea judecatoreasca ce ati obtinut-o isi produce efectele pana la data cand o noua hotarare judecatoreasca o va inlocui. Rationamentul este ca programul de vizitare minor ce a fost stabilit la aceea vreme a tinut de anumite imprejurari date de domiciliul mamei, ce program ati solicitat, cu ce argumente si aparari a venit mama minorului, in functie si de programul copilului, varsta etc, dar acum se schimba situatia, in sensul ca mama minorului si-a schimbat domiciliul, iar in acest caz nu se cere acordul tatalui, d-str. avand doar posibilitatea sa introduceti actiune in raza teritoriala unde domiciliaza minorul, si sa solicitat o modificare de program de vizitare. Cu stima Av. Dan Florenta Beatrice
Buna ziua!
Multumesc ptr. raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu minori uca_mariuca uca_mariuca Am divortat n decembrie anu trecut, am un copil minor care mi a fost incredintat mie prin hotarare judecatoreasca si deocamdata locuiesc la mama mea cu care nu ... (vezi toată discuția)
Pot iesi cu copilul din tara? ContSters79589 ContSters79589 Buna seara.In urma divortului mi s-a incredintat copilul.Intrebarea mea este pot iesi cu el din tara fara aprobarea fostului sot?Mentionez ca el are dreptul ... (vezi toată discuția)
Program vizitare minori gygygy gygygy daca prin hotarare judecatoreasca definitiva am stabilit un program de vizitare al minorei .fosta mea sotie poate sa scoata minora care ia fost incredintata ... (vezi toată discuția)