avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă Fonduri europene
Discuție deschisă în Discuţia la modă

Fonduri europene

Sub deviza: Masura castigului este masura riscului pe care ti-l asumi...

Va intreb:

Cati dintre dumneavoastra ati accesat sau doriti sa accesati fonduri europene.
Mie mi se pare ca o ruleta ruseasca...

edit later: nu am intrebat de extraterestri!
Ultima modificare: Vineri, 15 Aprilie 2011
ContSters167247, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters203313 , utilizator 15:57, 20 Aprilie 2011
La ruleta ruseasca mai exista o sansa, intotdeauna: ori pierzi ori castigi.
Exista oameni in tara asta care au mers pe mana corectitudinii, au accesat fonduri, au reusit sa obtina aprobare cu tot ce inseamna asta (timp pierdut, tone de documentatii, taxe, imprumuturi in banca, gajari de imobile, etc, etc.); dupa amanari repetate, in final au mers personal in audienta la...organele de resort, au obtinut promisiuni de plata(cu toate aprobarile facute, numaii banii trebuiau virati in cont) adica au facut tot ce era de facut dar mai putin un singur lucru: au omis din nestiinta sa fie atenti cu cine trebuia.
In final au pierdut, si asa multi altii; multi dintre noi stim persoane care au trecut prin faze asemanatoare dar din pacate i-am intalnit prea tarziu, ptr. a-i mai putea ajuta cu ceva.
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Aprilie 2011
Consilier Juridic,
La ruleta ruseasca mai exista o sansa, intotdeauna: ori pierzi ori castigi.


:happy:
Ei da, dar...pierderea prezenta poate fi un castig "in timp"...lectia "rabdarii, sperantei si consecventei".

Am intalnit si romani fericiti: cazuri de persoane juridice-societati care au obtinut fonduri europene, in doemeniul IT-de exemplu si...au fost foarte hotarate, consecvente-pe parcursul implementarii proiectului si dupa decontarea cheltuielilor conform contractului de finantare, chiar multumite de rezultat.

Exista riscul ca unele cheltuieli sa nu fie decontate sau...decontate partial sau/si cu mare intarziere, uneori, chiar deloc dar cu acest risc pornesti de la bun inceput.Depinde oricum de foarte multi factori.Despre faza asta cu "trebuie sa fii atent cu cineva ca sa-ti primesti banii" nu stiu nimic...nu stiu ce sa zic...in exemplul meu, persoanele implicate nu mi s-au plans de existenta unui asemenea factor sau ca au intampinat dificultati din cauza acestui factor.

Este o procedura greoaie, este adevarat, acele persoane au precizat acest lucru dar...aceleasi persoane spuneau ca, intr-un final, "se merita".Bineinteles ca implica si detinerea unui capital propriu "de pornire" a proiectului.

Ca sa fiu mai explicita, persoana solicitanta trebuie sa aiba intregul capital, in momentul pornirii/punerii in practica, a implementarii proiectului, apoi, pe etape, sumele investite, vor fi "decontate", dupa modul aratat anterior.
Ceva de genul investesti 50.000.euro in proiect si daca primesti 25.000 euro inapoi, trebuie sa fii fericit.Daca nu...asta e, ti-ai asumat riscul!

@Corina "optimismul" tau ne povesteste despre "mortul" care in drum spre groapa, mai intalneste un motiv de "respingere a cererii de incepere/incuviintare din partea instantei divine, a executarii silite pe motivul neanuntarii tuturor rudelor ca mortul e mort (cesionat lumii celeilalte)" ceea ce doar amana "inmormantarea", pana apar toate rudele...apoi.."de la groapa" nu-l mai intorci!

Ruleta rusesca, in acceptiunea ta, este de fapt speranta ca, daca mai intarzii putin pe drum..poate reinvia ....mortul? Ori...ori? Ca atunci cand dai cu banul?Intrebare retorica.Glumesc, desigur...sper ca rudele mortului sa nu fie "extraterestri"!

In privinta fondurilor nerambursabile, parerea mea este ca nu este chiar asa negru "cel fara nume" ci mai degraba ca, oamenii il fac mai negru decat e.Dar...nu te contrazic.:)
Banuiesc ca tu stii mai bine.

Week-end placut.








Iulia:) chiar te rog sa ma contrazici:D

Am societate( am "reparat" ceva acolo vreo 6 luni...amortizari si leasinguri) care a dat pe un proiect o gramada de bani si s-a blocat. Era normal sa fie asa. Asadar, ai dreptate. Banul la ban trage si mortu' la groapa...Colac peste pupaza, pentru o gramada de cheltuieli nu a putut face dovada ca sunt eligibile...Asa ca nici pe popa nu l-a vazut..Practic, daca a mintit in planul de afaceri s-a pacalit singur.

Interesant este ca nu numai ca trebuie sa ai toti banii ca sa-ti iasa. Trebuie sa-i ai pe toti + suma care ti se va deconta. E o "smecherie cu capac" .
Mai sunt tot felul de gaselnite. Ca sa tina promisiunea ca au recoltat de 3 ori recolta initiala, colecteaza cereale de la vecini...la fel fac stuparii. Cumpara familii de albine (deci inmultirea familiilor de albine nu este "productia lor"), ca doar nu scrie pe trantor ca-i al vecinului...

Ideea de baza, ramane (cum bine ai spus) aceea ca pe langa ca trebuie sa ai toti banii ( ca pana vine "nerambursabilul"...), trebuie sa faci ghidusii ca sa reusesti. Nu mai pun la socoteala munca si seriozitatea cu care trebuie sa tratezi problema.

Multi pleaca la drum cu proiecte bune ( de la prospectare piata pana la desfacere produs) (sau resurse umane) , dar in realitate ei sunt lesinati...asa incat e normal sa se trezeasca taman in cea lume (nici nu au de ce sa se mire).

Multam de vizita

:coffee:


Cati dintre dumneavoastra ati accesat sau doriti sa accesati fonduri europene.
Mie mi se pare ca o ruleta ruseasca...

edit later: nu am intrebat de extraterestri!


Nu !
Fondurile Europene sunt usor accesibile doar in momentul in care solicitatul va fi bine indrumat, documentat si apt finaciar pentru a duce , la bun sfarsit o asemenea investitie!
Am spus investitie , pentru ca la prima vedere, asta pare, dar in final investitia va fi acoperita in proportie de max 50% de aceste fonduri.
Ce stiu romanii, care nu au accesat aceste Fonduri? Decat ca sunt nerambursabile!
Ce stiu romanii care au aceesat aceste fonduri, in nestiinta de cauza si fara succes? Ca sunt inaccesibile .
Ce stiu romanii , care au accesat aceste fonduri cu succes? Ca sunt accesibile!

Concluzia mea este, ca fiecare eventual solicitant eligibil, poate beneficia de aceste fonduri.
P.S. Vulpea care nu ajunge la struguri, spune ca sunt acri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accesari fonduri europene flori54 flori54 Buna ziua ! Un prieten ne-a recomandat sa accesam fonduri europene pt. infiintarea unei stupine cu 60 familii albine. Fiindca riscul e mare si cu albinele, noi ... (vezi toată discuția)
Fondurile europene -- pentru ce coduri caen se pot acorda? Sov Consulting Sov Consulting Aaa! aici e simplu: pentru aproape toate (exceptie, facand de regula: industria de armament, aerospatiale, jocurile de noroc si alte cateva). Totusi, este ... (vezi toată discuția)
Fonduri pt dezvotarea companiei SoftwareTechnology SoftwareTechnology Buna ziua, Am o firma deschisa de aproximativ 2 ani. Deoarece am fost student nu am avut timp sa ma ocup prea bine de ea si nu am produs prea multi bani. ... (vezi toată discuția)