Am devenit proprietara unei locuinte In urma incheierii unui CONTRACT DE INTRETINERE ( in fata unui notar)facut cu mama mea.Intrebarea mea este daca pot sa girez cu aceasta locuinta iar daca dupa moartea mamei sora poate °sparge ° acest act? VA MULTUMESC!
Desi utilizatorul a scris cu litere de tipar ca e contract de intretinere, fiecare a simtit nevoia sa-l boteze cum i-a venit: unul vanzare -cumparare cu clauza de intretinere, altul donatie cu clauza de intretinere... altul a mai inventat prezumtii acolo unde nu sunt...
Contractul de intretinere este un contract aleatoriu (depinde de alea = hazard) si cu tiltu oneros. In cazul lui nu se aplica nici o prezumtie de liberalitate.
Singura dvs. grija este sa va executati obligatiile pe care vi le-ati luat prin acel act... ca de atacat, nu exista nimic care sa nu poata fi atacat cu o cerere in instanta (dar nu-i destul totdeauna a cere spre a obtine ;)).
Si, intradevar, il puteti ipoteca pentru ca acest contract este translativ de proprietate. Dvs. sunteti proprietarul bunului transmis conta intretinerii.