avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... pot sa girez cu casa...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

pot sa girez cu casa...

Am devenit proprietara unei locuinte In urma incheierii unui CONTRACT DE INTRETINERE ( in fata unui notar)facut cu mama mea.Intrebarea mea este daca pot sa girez cu aceasta locuinta iar daca dupa moartea mamei sora poate °sparge ° acest act? VA MULTUMESC!
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 17:33, 23 Iunie 2008
Desi utilizatorul a scris cu litere de tipar ca e contract de intretinere, fiecare a simtit nevoia sa-l boteze cum i-a venit: unul vanzare -cumparare cu clauza de intretinere, altul donatie cu clauza de intretinere... altul a mai inventat prezumtii acolo unde nu sunt...

Contractul de intretinere este un contract aleatoriu (depinde de alea = hazard) si cu tiltu oneros. In cazul lui nu se aplica nici o prezumtie de liberalitate.
Singura dvs. grija este sa va executati obligatiile pe care vi le-ati luat prin acel act... ca de atacat, nu exista nimic care sa nu poata fi atacat cu o cerere in instanta (dar nu-i destul totdeauna a cere spre a obtine ;)).

Si, intradevar, il puteti ipoteca pentru ca acest contract este translativ de proprietate. Dvs. sunteti proprietarul bunului transmis conta intretinerii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog un raspuns despre o mostenire Emilian2000 Emilian2000 Buna ziua.este vorba despre un apartament al parintilor,care dupa decesul tatalui meu s a facut succesiunea ,iar soara mea a renuntat in acel moment la partea ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere cu clauza uzufruct viager marius2222 marius2222 Bunicii mei ,de pe mama ,au facut un act de intretinere cu clauza de uzufuct viager lui nepotul lor,fiul lui matusa mea (eu fiind tot nepotul lor).Contractul a ... (vezi toată discuția)
Donatie sa contract de v/c annes3 annes3 buna ziua - am si eu o rugaminte la dvs cine ma poate ajuta cu un sfat. urmeaza sa ma casatoresc si mama mea vrea sa-mi lase casa sub o forma in care sa nu ... (vezi toată discuția)