avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... inchirierea unui spatiu comercial
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

inchirierea unui spatiu comercial

Buna ziua, am si eu nevoie de un raspuns la o intrebare, mai intai o sa va descriu problema: parintii mei au un spatiu, aflat la parterul casei, pe care l-au inchiriat pe o perioada de 10 ani, proprietarii utilizandu-l pentru deschiderea unui magazin, realizand in aceasta perioada anumite investitii( termopane, gresie, un gard,acoperis, etc). In contractul pe care l-au intocmit nu exista nici o clauza cu privire la aceste investitii si nici o alta clauza,contractul va expira in 1012. Intrebarea mea este daca proprietarii au dreptul sa refuze eliberarea cladirii, la expirarea contractului, motivand investitiile facute si punandu-i pe parintii mei sa plateasca contravaloarea acestora, in schimbul eliberarii cladirii? Sper ca v-am facut sa intelegeti problema mea si va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: mtl , utilizator 23:29, 16 Aprilie 2011
daca n-a avut acceptul proprietarului pentru efectuarea investitiilor, chiriasul nu poate pretinde nimic.


Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Aprilie 2011
ContSters123067, utilizator

Chiriasul trebuie sa va predea spatiul la eliberare, in stare normala de folosinta.
Nu exista nici o clauza cu privire la obligatiile si drepturile partilor?
In mod normal ar trebui sa va predea spatiul in starea de functionare in care l-au preluat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Aprilie 2011
mtl, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este legea chiriasului si a celui care inchiriaza apartamente/case ? Pink_Martini Pink_Martini As vrea sa stiu si eu unde pot gasi legea care spune ce atributii are chiriasul si ce atributii are proprietarul? Ce trebuie sa repare proprietarul si ce ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere apartament. cornel2 cornel2 cum se incheie un contract de inchiriere fara a avea probleme cu chiriasul, si cum se reziliaza contractul daca apar probeme??? multumesc anticipat. (vezi toată discuția)
cum pot recupera investitiile ? carmen silva carmen silva buna ziua, am avut un contract de inchiriere cu o firma, iar termenul de incheiere al contractului este la data de 10 aprilie 201. Contractul l-am facut la ... (vezi toată discuția)