avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cum sa divortez la notar?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cum sa divortez la notar?

buna ziua, va rog sa ma ajutati cu o problema. am 24 de ani sotul are 32, suntem casatoriti de 2 ani si in ultima perioada nu ne mai intelegem. suntem impreuna de 8 ani si cred ca am dat amandoi destule sanse relatiei, dar este terminata. as vrea sa putem divorta la notar pentru ca nu avem copii, dar am cumparat o casa prin credit bancar cu ipoteca. ce se va intampla cu casa daca divortam la notar? creditul este pe sotul meu desi platim amandoi ratele. cum putem rezolva totul la notar sa impartim ce am investit amndoi?
puteti face o tranzactie privind partajul.
Sunt 2 aspecte distincte
divortul si partajul,care il puteti solutiona fie la notar fie in instanta
Totul depinde de gradul de intelegere si interesul partilor
o tranzactie privind partajul? adica banca va lua casa? sau va trece doar pe numele unuia dintre noi?

va multumesc pentru promptitudine
banca nu va lua casa. veti face o tranzactie privind casa.dupa desfacerea casatoriei unul din dvs va vinde partea dansului celuilalt sot.
Puteti incerca si prin mediere, mai ales ca Informarea cu privire la mediere este gratuita si puteti aprecia apoi ce va avantajeaza mai mult. Si mult mai ieftina, in general.

Alte discuții în legătură

Divortul din care a rezultat un copil P.F.A. HERMAN DAN P.F.A. HERMAN DAN Buna ziua, Sunt insurat de 8 ani si avem un copil de 7 ani. Cum pot divorta daca amandoi suntem de acord atat in privinta bunurilor cat si a copilului ... (vezi toată discuția)
Partaj prin notar sau tribunal? cum e mai ieftin? elenusht elenusht Buna ziua, As vrea sa-mi acordati un sfat. Sotul meu a decis ca e mai bine sa ne despartim drumurile si trebuie sa ne divortam. Nu avem copii, insa avem ... (vezi toată discuția)
Divortul administrativ myno myno Buna ziua ! Va rog frumos sa imi spuneti dezavantajele acestui tip de divort deoarece este ceva nou si nu am informatii. Daca alegem acest tip de divort ,cum ... (vezi toată discuția)