avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sunt minor(a), dar vreau sa ma mut din casa parintilor ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sunt minor(a), dar vreau sa ma mut din casa parintilor mei.

Buna seara! Am varsta de 17 ani si ca aproape orice adolescent sunt intr-o continua conversatie contradictorie cu unul dintre parinti. Am ajuns la insomnii si nu ma pot concentra la invatatura deoarece "discutiile" s-au transformat in certuri si tipete permanente intre mine si tatal meu.Din aceasta cauza am dorinta de ma muta impreuna cu prietenul meu si cu sora acestuia. Mama mea stie cel mai bine situatia si este de acord cu acest pas in viata mea dar tatal meu, cum era de asteptat, nu este de acord. Daca ma voi muta acesta va veni dupa mine(cu politia), ma va lua cu forta, va tipa iar si va face scandal, dupa spusele lui. Nu vreau sa se intample lucruri de genul acesta si totodata nu vreau sa ma intorc in acea casa in cazul in care voi pleca. Cum ma poate intoarce acasa (cu forta) daca eu nu sunt de acord? Chiar nu vreau sa ma mai intorc sub nici o forma dar totusi nu vreau sa sfarsesc pe la case de copii. :)
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 01:00, 18 Aprilie 2011
Desi esti minora, politia va tine cont si de dorinta ta, insa mai inainte de asta stai de vorba cu parintii tai, incearca sa deschizi o poarta catre comunicare.Gandeste-te si la faptul ca ai doar 17 ani, in timp, poate vei dori altceva de la viata, nu maritis.Si apoi, daca prietenul tau va vrea sa rupa relatia?
Parintii sunt parinti.Buni, rai te iubesc, au grija de tine. poate discutiile sunt datorita relatiei tale, poate le este frica sa nu te piarda, sa nu suferi, sa nu ti se intample ceva rau.
Te rog, pune-te in locul lor, incearca sa ii intelegi, nimeni nu te iubeste si nu te respecta mai mult ca ei.
Pe ei ii cunosti de 17 ani, pe prietenul tau de cat timp il cunosti? parintii tai sunt singurii tai prieteni, nu ii indeparta de tine.
Daca nu poti comunica cu ei, scrie-le o scrisoare, spune tot ce te apasa, ce te doare, ce ti-ai dori, roaga-i sa nu se mai poarte asa, roaga-i sa gasiti impreuna intelegere si solutii.
Faceti compromisuri.
din pacate sunteti minora si veti crea neplacerile mersului pe la audieri la politie, celor care vor fi implicati alaturi de dvs, respectiv iubitul si sora lui.
pana sa se lamureasca lucrurile, for fi niste chestii extrem de neplacute.
Eu consider , ca inainte de a lua hotarari pripite sau de a incerca o rezolvare "pieptisa" , ar fi bine sa incercati sa aveti o discutie ca intre "barbati"(chiar daca nu este cazul) si poate macar pe o anumita perioada lucrurile s-ar putea calma in folosul ambilor.
Incercati sa stati de vorba si sa ajungeti la un"numitor comun"
In orice caz , plecarea alaturi de un barbat , cand probabil altele sunt nevoile dvs actuale , nu cred ca este cel mai inteligent lucru.
Poate este putin prematura si cam prea intempestiva.
Este bine sa cumpaniti ...
Ultima modificare: Luni, 18 Aprilie 2011
Radu Gabrian, Mediator
Buna seara,

Cred ca trebuie analizat ,in primul rand motivul generator al acestor discutii si efectul acestuia nu numai asupra Dvs. ,ci si asupra parintilor .Incercati sa discutati cu acestia, iar daca mama va este mai apropiata gasiti impreuna o cale pentru a va expune punctul de vedere , tatalui Dvs. Eventual puteti lua legatura cu unul din consilierii Autoritatii Tutelare ,dar sincera sa fiu nu cred ca este cea mai buna solutie. Si nu incercati sa va implicati prietenii in toata aceasta poveste . Acestia astazi ,maine va pot fi aproape si de partea Dvs. ,dar oare pentru cat timp?
Certurile pe care le ai acum cu parintii si asazisele insomnii , ti se vor parea floare la ureche pe langa nesfarsitele ore ce le vei petrece la politie,Parchet , la Directia de Protectia copilului , autoritatea tutelara , etc . si interminabilele declaratii .In plus si prietenul tau va avea de suferit , mai bine ai rabdare , sa implinesti 18 ani, te vei putea intalni in acest timp cu prietenul si vei putea impaca si parintii. Fii inteligenta!!

Alte discuții în legătură

Drepturile la 16 ani Queen10 Queen10 Buna ziua am 16 ani, iar iubitul meu 18 ani si suntem impreuna de 1 an si 3 luni. Tatăl meu biologic m-a parasit cand aveam numai 10 luni asa ca acuma am un ... (vezi toată discuția)
Oare sa plec de la parintii mei??? Ungureanu Marcela Ungureanu Marcela Buna ziua. am si eu o intrebare si poate ma si ajutati cu un sfat. Ma numesc Ungureanu Marcela, am 17 ani...am probleme destul de grave cu parintii mei (sau ... (vezi toată discuția)
Vreau sa ma mut cu prietenul si părinții lui NOnamehelp NOnamehelp Am 17 ani si 5 luni si din cauza nenumăratelor certuri cu tatăl in fiecare seara am stabilit cu iubitul si părinții sa ma mut la ei ... Am nevoie de cât ... (vezi toată discuția)