avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 365 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Oare sa plec de la parintii mei???
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Oare sa plec de la parintii mei???

Buna ziua. am si eu o intrebare si poate ma si ajutati cu un sfat.
Ma numesc Ungureanu Marcela, am 17 ani...am probleme destul de grave cu parintii mei (sau cel putin asa mi se par mie la varsta mea). De 1 an de zile am un iubit, este primul meu iubit. Mama niciodata nu l-a vrut. M-a dat si afara din casa de multe ori. Totul a inceput saptamana trecuta cand sora mea a inceput sa ii bage numai prostii mamei in cap. Eu m-am saturat: de duminica nu ma mai lasa sa ies din casa, de mancare nu imi da a dat si in mie destul de grav i mama si sora plus ca ma cearta toata ziua. Mama a spus niste vorbe foarte urate si despre el si despre mine..de genu ca mai bine ma vede moarta decat cu el, ca ii e scarba de noi..vorbe fara rost. Pr meu in schimb mereu a respectat-o. Eu sunt destul de hotarata sa ma mut cu el.parintii llui ma iubesc mai mult decat ai mei si sunt de acord sa ma mut la ei.
Dumneavoastra ce spuneti?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: allyynnutza , utilizator 09:00, 30 Iunie 2009
Avocatul nu te poate sfatui decat din punct de vedere legal.
Ca om, te-as sfatui sa pleci in vacanta la bunici, spre exemplu.
De la distanta lucrurile par intotdeauna altfel.
Asa este, cel mai bine este sa te indepartezi atat de mama ta, cat si de prietenul tau pt o perioada de timp..o saptamana sau doua si sa te gandesti foarte bine...sau sa incerci sa vorbesti calm si deschis cu mama ta, sa afli ce anume nu-i place la el etc etc si astfel poate ajungeti la un acord:)
De acord cu sfaturile colegilor >Eu cred ca mamei tale nu ii esti deloc indiferenta , iar sfaturile ei nu pot fi decat bune. Intr-adevar, ar trebui sa iti explice mai calm si sa renunte la vorbele care te jignesc, in special ca este prima ta poveste de dragoste. Cred ca unele mame nu sunt inca pregatite sa le acorde libertatea cuvenita copiilor, nici macar la aceasta varsta, aproape de majorat. Nici nu stim daca problema este prietenul tau sau oricare alt baiat ar fi in opinia ei la fel de nepotrivit pentru tine. Acesta este vesnicul conflict intre generatii .Cu totii am intampinat astfel de probleme...totul insa trece si mai tarziu ne amuzam...curaj deci, nu dramatiza si respecta-ti mama, in mod cert iti vrea doar binele..chiar daca pare oarecum egoista , esti inca fetita ei...si te sfatuiesc sa incerci sa o intelegi si pe ea...:)
Inca nu esti majora si parintii au unele obligatii in ceea ce te priveste. Inceraca sa ajungeti la o intelegere ....
Si nu ar fi rau sa urmezi sfaturile colegilor.....
buna ziua ,
cel mia bine ar fi sa iti ei o vacanta sa pleci si de la mama si de la prietenul tau sa cugeti si sa vezi ce este de facut ,cred ca esti prea tinara pentru a te muta cu el la parinti lui .

Alte discuții în legătură

Casatorie la 16 ani-consecinte croitoruroxana croitoruroxana buna,va rog sa m ajutati dak se poate am 16 ani jumatate sunt cu un baita de 20 de ani de 2 ani impreuna parintii nu sunt deakord ku el si eu sufar mult vrem ... (vezi toată discuția)
Doresc sa plec de acasa diana1401 diana1401 Buna seara! Numele meu este Diana si am 17 ani impliniti in iunie 2014. Voi incepe prin a va spune despre ce este vorba, apoi voi pune intrebarile de ... (vezi toată discuția)
Sunt minor(a), dar vreau sa ma mut din casa parintilor mei. Mara-Anne Mara-Anne Buna seara! Am varsta de 17 ani si ca aproape orice adolescent sunt intr-o continua conversatie contradictorie cu unul dintre parinti. Am ajuns la insomnii si ... (vezi toată discuția)