avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Varsta pensionare barbat - varsta 54 ani, stagiul ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Varsta pensionare barbat - varsta 54 ani, stagiul realizat 35 ani, 14,5 ani gr I

In primul rand buna ziua cititorilor.

In trebarea pe care o am este referitoare la varsta de pensionare a tatalui meu, care de cateva luni tot incearca sa afle o incadrare exacta si ceva concret, dar nu a reusit. Mentionz ca a fost si la Casa Pensiilor cu toate copiile de pe actele necesare, dar nu a reusit sa obtina un raspuns la obiect.

Situatia lui e in felul urmator:
*varsta este de 54 ani
*vechime totala in munca - 35 ani
*munca in conditii speciale - Gr I : 14.5 ani
*munca in conditii de Gr a II-a : 14 ani

Avand toate informatiile de mai sus, se poate determina varsta exacta la care ar putea depune dosarul pentru pensionare?

Rog, daca se poate, sa primesc un raspuns la obiect cat mai curand posibil.
Va multumesc si va doresc o zi buna in continuare
Cel mai recent răspuns: henessy , utilizator 18:01, 18 Aprilie 2011
1. Varsta standard de pensionare este de 65 de ani si stagiul complet de cotizare este de 35 de ani.
2. Pentru cei 28,5 ani lucrati in gr.I si a II-a de munca se reduce varsta standard de pensionare cu 6 ani si 6 luni, adica se poate pensiona de limita de varsta la 58 de ani si 6 luni.
3. Nu inteleg de ce de la Casa de Pensii nu ati primit raspuns(!?).
In primul rand tin sa va multumesc mult pentru promptitudinea cu care atiraspuns, chiar nu ma asteptam la un raspuns atat de rapid...:D
In legatura cu raspunsul celor de la Casa Pensiilor, de fiecare data i-a dat un raspuns diferit....a fost de trei ori, a primit trei raspunsuri...
*prima oara ca ii lipseste o adeverinta sau o chitanta, nu stiu exact sa va spun ce
*a doua oara, ca trebuie sa aduca si o adeverinta care sa certifice perioada in care a muncit in mina, soldat fiind.....aici incercarile mele de a da de unitatea militara in care tata a satisfacut stagiul militar au esuat; unitatea fiind desfiintata, iar arhivele mutate nu stiu unde.....in fine, nu va mai plictisesc cu detaliile cautarii acelei adeverinte, cert este ca nu am reusit sa o obtin si am hotarat sa renunte la acea perioada lucrata in mina
*a treia, si ultima oara, a fost acum 2 saptamani si i s-a spus sa mai aduca inca un set de copii dupa acte pentru ca cele deja depuse s-au ratacit...:)....lucru care l-a enervat maxim si s-a hotarat sa se mai duca la Casa Pensiilor doar pentru a depune dosarul de pensionare, si atat :)

Eu am cautat pe net un raspuns la aceasta intrebare care il roade de ceva timp deja, si in urma calculelor pe care le-am facut, in baza unui tabel gasit pe net, mi-a iesit cam aceeasi perioada: undeva in 2015, dar aveam nevoie de confirmarea unei persoane avizate, indreptatite sa se pronunte in aceasta chestiune

Va multumesc inca odata pentru raspunsul dat si, de asemenea, si tatal meu va va multumi cu siguranta.
O zi si o seara placuta va doresc.

Cu respect, George Serban

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Varsta pensionare definitiva papillon papillon Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu varsta de pensionare definitiva pt tatal meu: *este nascut in martie 1954 *are stagiul militar de 1 an si 4 luni si 7 ... (vezi toată discuția)
Pensie camybya camybya Tatal meu, nascut in 1958, are o vechime in munca de 35 de ani, stagiul militar de 2 ani, si in plus are grupa a doua pentru o perioada de 5 ani. As dori sa ... (vezi toată discuția)
Pensie limita de varsta - nascut in februarie 1956 s_marius s_marius - sunt angajat din 1973 (conditii de munca normala), sunt nascut in februarie 1956 - armata am facut-o intre anii 1976 - 1978 - am fost somer un an Cand as ... (vezi toată discuția)