avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... decizie emisa dupa plangerea facuta la ITM de catre ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

decizie emisa dupa plangerea facuta la ITM de catre salariat

as dori sa-mi spuneti in ce articol de lege se incadreaza decizia de desfiintarea postului si incetarea CIM ,daca aceasta vine la o zi dupa ce a fost inregistrata plangerea la ITM pentru neplata drepturilor salariale ,CIM era pentru timp partial.
Angajatorul a facut o regula din neplata salariilor sau plta acestora cu intarziere & partiala In prezent are 4 plangeri la ITM ,din partea fostilor angajati si tot atatea procese in instanta .
Cel mai recent răspuns: ISQKONSULTING , Consultant managementul calitatii 14:08, 20 Aprilie 2011
Buna ziua !
art. 65 Codul muncii ...
multumesc .Este legala ?daca apare dupa ce s-a depus plangerea?este transmisa prim mail in ziua emiterii .Mentionez ca angajatul a transmis in ziua precedenta ,emiterii deciziei de desfiintare post ,angajatorului ca a facut plangere la ITM si considera asta drept o "sanctiune'pentru curajul avut .
Daca decizia de incetare a CIM este emisa cu respectarea prevederilor legale , este legala .... ar fi bine de stiut daca s-a respectat termenul de preaviz ...
Faptul ca s-a depus o plangere la ITM nu impieteaza cu nimic asupra deciziei luate de angajator impotriva careia se poate face contestatie in instanta , sens in care este foarte importanta data primirii deciziei de incetare a CIM (raportat la care curge termenul inauntrul caruia se introduce actiunea judecatoreasca) ...atentie ca pe orice act primit angajatul sa semneze si sa dateze corespunzator ....
decizia a fost trimisa prim mail in ziua emiterii ,s-a confirmat primirea a doua zi .A fost facuta plangere penala pentru neplata salariilor si emiterea acestei decizii fara stingerea datoriilor .
Avand datorii ,fiind facuta plangere pentru neachitarea salariilor,desfiintarea postului ,fara stingerea datoriilor -nu se face vorbire nicaieri de platile restante si modul cum se vor achita salariile ,pare cusuta cu ata alba .Ce argument se poate aduce ca nu e doar o parere ,conform legii ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj dupa ccc claudidi claudidi Sunt in CCC din2009 iar la data de 15 sept2011 se termina, angajatorul mi-a transmis k nu ma mai primeste inapoi la munca(postul a fost desfiintat dar au mai ... (vezi toată discuția)
Amanare suspecta a trimiterii fisei de lichidare la cerere ContSters100914 ContSters100914 Pe 02.09.2009 trebuia sa primesc decizia de incetare a CIM lucru care nu s-a intamplat si nici nu mi-a fost motivat ca raspuns la e-mail-ul trimis de mine in ... (vezi toată discuția)
Demisie cu art. 79 (7) corina_I corina_I Buna ziua, Sunt angajata cu norma intreaga la o societate din data de 12 mai 2008, cu CIM pe durata nedeterminata iar acum cateva zile mi s-a spus ca postul ... (vezi toată discuția)