avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... vatamare corporala grava
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

vatamare corporala grava

in caz de vatamare corporala grava se poate da ca pedeapsta inchisoare cu suspendare? Sau mai bine zis care poate fi pedeapsa minima? Poate exista impacarea partilor in caz d vatamare corporala grava sau odata ce aceasta este stabilita d catre politie se ajunge neaparat la proces implicit condamnare?
am suferit o agresiune in urma careia am certificat ml de 30 zile. Dar dupa scoaterea gipsului de la mana, un deget a suferit o malfolmare ireparabila (slutire) si de asemenea functionalitatea acestuia a fost afectata putin. Astfel am de gand sa ma duc la medic sa modifice certificatul pt a intra la vat corp grava. In acelasi timp as dori o impacare a partilor (nu prea as opta pt impacare dar totusi e o varianta) insa de la politie mi sa spus k in cazul vat corp grave nu mai exista calea impacarii. As vrea sa fiu cat mai bie informat pt a lua decizia optima
Va multumesc
Daca se va face incadrarea juridica pe vatamare corporala grava inculpatul e dus.
Va face inchisoare cu executare.
Daca vreti sa va impacati cu el luati si un avocat si incercati sa o rezolvati altfel.
Situatia este aiurea iar el va face inchisoare daca fapta se incadreaza pe art 182 c. pen.
Bani de la el nu veti lua si nu va putea sa va dea pt ca... va fi la inchisoare.:(

avocat Claudiu Lascoschi
ma pot constitui ca parte civila incat sa obtin daune, sper
am inteles ca probabil li se va da inchisoare cu suspendare pt vat corp grava (in functie de fiecare pt ca is mai multi si daca mai au cazier)
Ma tem ca ati inteles gresi.Daca ii face incadrarea pe art 182 c. pen. ori face inchisoare cu executare in penitenciat, ori scapa ca este nevinovat ( ceea ce nu cred ca se va intampla)

Cazierul judiciar nu are nicio relevanta in acest caz.
Trebuie sa va hotarati ce vreti sa faceti atata timp cat mai puteti.Ulterior, regretele vor fi tardive...:((

avocat Claudiu Lascoschi
hmmmm....am sa iau in considerare si sa raman cu certificatul ml actual astfel incat sa ramana la vatamare corporala simpla#-o
multumesc

Alte discuții în legătură

Un sfat , va rog raducuu raducuu buna ziua, am nevoie de un sfat va rog frumos .. sa va povestesc depre ce este vorba. un prieten de-al meu a fost taiat pe fata de un vecin , a facut ... (vezi toată discuția)
Procedura recunoasterii vinovatiei- consecinte asupra limitelor de pedeapsa Dana 14 Dana 14 Buna ziua! Ce beneficii ar trebuii sa aiba un inculpat daca merge pe \"procedura simplificata\" intr-un dosar incadrat la art 182 vatamare corporala gravă? ... (vezi toată discuția)
Infractiunea de slutire corinuta corinuta As dori sa aflu daca mai este incriminata acesta fapta, respectiv infraciunea de slutire, daca ati putea sa/mi spuneti cadrul legislativ (vezi toată discuția)