sint in proces ptr.iesire din indiviziune si am interesul sa termein repede.ceea ce justitia nu vrea,of course.
ii las persoanei celalalte ce vrea,e vorba de teren,ii fac bransamente,etc.numai sa termen repede.unde gasesc un moderator in Ploiesti?
cam cit costa??
poate merge in paralel,moderatorul si sa nu anunt justitia decit dupa ce am rezolvat?
adica pina facem bransamente,etc .sa mearga si treaba cu procesul.
eu am platit 26 mil.ptr.taxa timbru.ii primesc inapoi daca reusesc cu mediarea?
pot veni cu expertul meu ptr.masurat terenul in cazul in care nu mai intru in justitie?
MULTUMESC PENTRU RASPUNSURI:)
Legea 192/2006 spune ca daca aveti deja un proces pe rol se poate din initiativa d-voastra sa suspendati procesul si sa mergeti la mediere.
Totodata, art. 63, alin. (2) din aceeasi lege spune ca:
Odata cu pronuntarea hotararii, instanta va dispune, la cererea partii interesate, restituirea taxei judiciare de timbru platita pentru investirea acestuia.
Cel mai bine este sa mergeti alaturi de avocat care va asigura partea legala a problemei d-voastra, adica puteti sa va sfatuiti cu el, ce si cum, dar d-voastra cel mai bine va cunoasteti interesul si aveti dreptul sa decideti asa cum considerati ca este mai bine.
Pe pagina indicata de o colega mai sus, www.cmediere.ro aveti Tabloul mediatorilor pe judete si este imposibil sa nu gasiti vreun mediator daca nu chiar din localitatea d-voastra, macar foarte aproape.
multumesc pentru sfaturi.am mers la mediator in seara asta,am pus pe hirtie niste conditii super-super bune pentru cealalta parte si va veni mediatorul sa discute cu ea.
un om rational nu ar rata aceasta oferta a mea.