avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale sume alocate cheltuielilor de transport,cazare,etc
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

sume alocate cheltuielilor de transport,cazare,etc

care sunt limitele pentru sumele acordate de s.r.l-uri pentru cheltuieli de transport, cazare, diurna pentru angajati si administrator?
Multumesc!
Dar tot nu am gasit cat este legat sa se asigure pentru cheltuieli de cazare?
Ultima modificare: Miercuri, 25 Iunie 2008
Sandybel, utilizator
Cel mai recent răspuns: Sandybel , utilizator 23:08, 26 Iunie 2008
Vedeti - Tratamentul contabil si fiscal al cheltuielilor cu indemnizatia de deplasare de pe site-ul avocatnet
www.avocatnet.ro/content/art...
ghola a scris:

Vedeti - Tratamentul contabil si fiscal al cheltuielilor cu indemnizatia de deplasare de pe site-ul avocatnet
www.avocatnet.ro/content/art...

Multumesc!
Dar tot nu am gasit cat este legal sa se asigure pentru cheltuieli de cazare(suma)?
Reglementari noi privind drepturile pe perioada delegarii si detasarii (03-01-2007)

In MO nr. 1046 din data de 29 Dec 2006 a fost publicata HG nr. 1860/2006 privind drepturile şi obligaţiile personalului autorităţilor şi instituţiilor publice pe perioada delegării şi detaşării în altă localitate, precum şi în cazul deplasării, în cadrul localităţii, în interesul serviciului.

Cheltuieli de cazare

Art. 26. - (1) Persoana trimisă în delegare într-o localitate situată la o distanţă mai mare de 5 km de localitatea în care îşi are locul permanent de muncă şi în care nu se poate înapoia la sfârşitul zilei de lucru are dreptul la decontarea cheltuielilor de cazare efectuate, pe baza documentelor justificative, după cum urmează:
a) în cazul cazării în structurile de primire turistice, în limita tarifelor practicate în structurile de 2 stele, pentru o cameră cu pat individual sau, în cazul în care unitatea nu dispune de o astfel de cameră, pentru o cameră cu două paturi;
b) în situaţii deosebite, rezultate din declaraţii pe propria răspundere, în care, ca urmare a imposibilităţii cazării în structurile de primire turistice de 2 stele sau de confort mai redus, persoana trimisă în delegare a fost cazată în structuri de primire turistice de confort superior, decontarea cheltuielilor de cazare se face în limita tarifelor practicate în structurile de primire turistice de 3 stele pentru o cameră cu pat individual sau, în cazul în care unitatea nu dispune de o astfel de cameră, pentru o cameră cu două paturi.
(2) În cazul în care cazarea s-a făcut într-o structură de primire turistică de confort superior celei de 3 stele, se decontează numai 50% din tariful de cazare perceput.
Art. 27. - În structurile de primire turistice se includ: hoteluri, moteluri, vile, bungalouri, cabane, campinguri, sate de vacanţe, pensiuni, popasuri turistice, spaţii de campare organizate în gospodăriile populaţiei destinate prin construcţie cazării.
Art. 28. - În situaţia în care personalul aflat în delegare nu se cazează în condiţiile prevăzute la art. 26, cheltuielile de cazare se compensează prin plata, pentru fiecare noapte, a sumei de 30 lei.
Art. 29. - La stabilirea cheltuielilor de cazare care se decontează se iau în considerare taxa de parcare hotelieră, taxa de staţiune şi alte taxe prevăzute de dispoziţiile legale în vigoare.
Buna seara!
Va multumesc mult pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli cazare soferi cursa lunga alcibiade alcibiade Buna seara, Un sofer de tir solicita in instanta cheltuieli de cazare conform art. 26 din HOTÃRÂRE nr. 1860 din 21 decembrie 2006 privind drepturile şi ... (vezi toată discuția)
Plata delegatiilor jicareanangela jicareanangela Buna ziua, am si eu o intrebare referitor la plata delegatiilor. Ma intereseaza cand sunt plecat in delegatie mai multe zile si nu ma cazez cu factura cu cat ... (vezi toată discuția)
Decont cazare la hotel de 4* alexandru andra alexandru andra Daca merg la un curs de pregatire profesional organizat de catre o societate si respectivul curs este cu cazare la un hotel de 4*, institutia imi poate deconta ... (vezi toată discuția)