avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Cum sa platesc cit mai putin la recuperatori SRL?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Cum sa platesc cit mai putin la recuperatori SRL?

Buna ziua,

Am un credit bancar mare cu garantie ipotecara cesionat fara notificare de o banca de mare .... catre un SRL si ala de mare ...., cei mai renumiti din Romania pentru modul de respectare a contractelor si clientilor lor aducatori de bani multi.
In urma amenintarilor cu executarea silita si in special a constientizarii faptului ca nu am sanse in Romania sa dobor sistemul corupt, prin justitie, am decis sa platesc creditul catre recuperatori, un SRL.
Ei au preluat prin cesiune creditul meu si acum restanta creste zilnic apoteotic, ei neavind dreptul sa incaseze ca si banca dobinzi si penalitati, comisioane... ca nu sunt institutie financiar bancara, au recunoscut asta.
Cer acum de la mine o suma mult mai mare decit am imprumutat eu acum 3 ani. Refuza cu obraznicie sa dea in scris explicatiile sumelor solicitate pentru care spun ca ma si executa. Nu stiu pentru ce sa ma execute pentru ca daca au preluat creditul meu, acela era pe 30 de ani.
Ei au cumparat datoria mea cu o suma infima in comparatie cu ce imi cer mie, SRL-ul si banca fiind una si aceeasi persoana juridica!!!!#-o Ca deh, la Romania unde orice e posibil si incuviintat! #-o
Va intreb azi si multumesc anticipat pentru ajutorul pe care intotdeauna membrii avocatnet mi l-au dat neconditionat: cum sa fac sa nu ma tepuiasca recuperatorii de bani si cum sa le platesc cit mai putin din suma pe care ei nejustificat o cer de la mine?:O
Cel mai recent răspuns: godot , utilizator 12:19, 21 Aprilie 2011
Unele instante au concluzionat ca nu trebuie sa te instiinteze cand devine scadent anticipat intrucat scrie clar in contract faptul ca neplata sau plata partiala a X rate duce la declararea scadentei anticipate a creditului si prin urmare tu, semnatar al contractului stii ca daca nu-ti platesti integral X rate se va intampla asta.
Mda, firmele de recuperari creante, prietenele mele...ca sa zic asa... Cu astfel de nesimtiti trebuie sa ai timp si avocati buni. Citeste contractul, cere de la banca in scris suma la data cesiunii de creanta, defalcata. O sa fii surprins sa vezi penalitati la penalitati si dobanzi la dobanzi si penalitati la dobanzi... Asta e usor de desfiintat in instanta.
Legal, trebuiau sa te notifice despre aceasta cesiune. Daca nu au facut-o e grav, am explicat in mai multe locuri de ce este grav...
Orice discutie cu firma de recuperari creante trebuie sa o aveti in scris si sa asteptati raspunsuri. Ei sunt cu gura mare la telefon dar in scris vor avea mari probleme sa aseze un raspuns coerent si bun din pdv legal. In general la telefon au texte care dovedesc faptul ca dreptul si legea nu-i impresioneaza deloc si nu au deloc cunostinte legale. Cred ca au un caiet cu replici de atacat oamenii....
V-as sugera sa purtati discutiile cu ei printr-un avocat. Vor vedea ca nu este de joaca si nu sunteti cum sunt 90% din clientii lor - romani care se sperie si accepta orice de frica.
Totodata, in fiecare adresa sa va aratati disponibilitatea de a incheia un angajament lunar de plata pt suma de X lei. Asta ca sa vada buna dvs. intentie.
Si atentie in continuare, felicitari ca v-ati luat de ei. Daca ar fi dupa mine eu as legifera acest tip de activitate si pentru astfel de nesimtire si hartuire i-as fi inchis definitiv, indiferent ce senator s-ar afla in spatele firmei :)...
Ah, domnule Godot, imi pare rau sa aud ca si dvs. aveti treaba cu ei... Sunt peste tot, ca termitele... Am fost cu avocatul la ei si le-am cerut in scris exact ce spuneti, sa dea defalcat calculele lu peste.
Deci si dvs. ati auzit de senatorul X care e in spatele lui S.C. SRL. rusine mare! Dar ce baigui eu aici, cine mai stie ce e rusinea in zilele noastre.
da, s-au cam strepezit ca m-am dus cu avocatul dupa mine la discutii insa... pina la raspunsul lor eu pierd zilnic bani.
Le-as plati insa .... nu am incredere in hoti, se umfla cifrele alea la ei de la o zi la alta.
Deci asa ziceti cu scadenta creditului...
Nici o notificare de nimic in 3 ani, e posibil asa ceva? Si nici nu vor sa recunoasca greseala pentru care eu pierd atitia bani!!!!
Da, am avut si eu o perioada proasta, asta e, atita lume e in situatia mea.
Multumesc domnule Godot.
Faza cu avocatul tine. Ei nu prea stiu legea. Acolo se pierd, cand intri tare in ei cu un avocat bun care stie.
Oricum, anunta-ne si pe noi cum ai rezolvat speta. Chiar sunt curios. Eu i-as inchide pe toti.
Repet, vezi ca daca nu au notificat cesiunea de creanta s-ar putea sa si-o ia in bot. Roaga-ti avocatul sa aprofundeze studiul pe notificarea cesiunii.. S-ar putea sa ii frigi rau pe acesti hartuitori
ehe... daca am fi fost in alta tara poate dar aici e mafie mare. Miza cistigarii unui asemenea proces e foarte mare si nu vor lasa halca din boturile insingerate... se duce vorba si daca pierd sunt distrusi la citi oameni sunt in situatia mea. Va imaginati cum e sa ii dea toti in judecata?
naiba sa-i ia, am decis sa le dau banii. Ce sa fac, sa ma judec sa platesc taxa de timbru imensa, sa mai astept citeva luni in care sa creasca si mai mult datoria? Aveti incredere in instantele din Romania? Un singur caz ca al meu sa mai fi fost cistigat si m-as baga si eu, cu aceeasi banca si aceiasi recuperatori. Pionierat nu fac pentru ca nu am incredere in justitia din Romania. Va anunt, ma interesa cum sa fac sa platesc cit mai putin la termitele de la sc, chiar sunt curios cum or explica ei sumele lu peste pe care le cer. Sotia imi spune ca nu vor explica, ca ma vor aburi cu vorbe.Vedem. Sunt sute, mii de oameni in situatia mea cu banca asta, se vaita toti pe internet dar nimeni nu i-a actionat in judecata? Sunt complet si pe veci uimit de romani. Asa natie inerta n-ai sa vezi mereu. Oare daca vor incerca sa ne fure chilotii de pe noi, am reactiona? Nu cred...:P
Hai sa te invat altceva.
Daca ai toti banii, trage cat poti de la ei. Sa zicem ca ei au cumparat o creanta de 30000 euro cu 3000 euro. La astia 30000 si-au mai pus 5000. Daca ai toti banii le poti face o oferta sa inchideti tot . La modul va dau 25.000 acum si inchidem socoteala. Sau chiar mai putin. Ei daca vad multi bani in mana, in functie de pretul pe care l-au achitat pe aceasta creanta, daca sunt pe profit vor face tranzactia si scapati de ei.
Cereti defalcate sumele pt ca vreti sa achitati repede. Apoi le faceti oferta. N-au cum sa refuze.

Alte discuții în legătură

Opc si bancile Costica33 Costica33 Vin acum de la audienta la OPC in privinta unui credit cesionat de cea mai tare banca din Romania #-o fara sa ma notifice. Dumnealor, spre mirarea mea maxima, ... (vezi toată discuția)
Banca creditoare a cesionat fara sa ma instiinteze Costica33 Costica33 Am credit ipotecar la [BANCA] si banca a cesionat unei firme [FIRMA] creditul meu fara sa ma instiinteze. Banca a trimis in bataie de joc o notificare la o ... (vezi toată discuția)
Creanta la o societate de recuperari creante CVOVIDIU CVOVIDIU Am o întrebare: dacă am avut un credit la .... pe care nu am reusit sa îl plătesc la timp, a fost cedat unei firme de recuperare crean?e E....., am mai ... (vezi toată discuția)