Buna ziua, sunt functionar public si vreau sa stiu daca imi poate schimba directorul atributiile si compartimentul, transformandu-mi postul in cu totul altul decat atunci cand m-am angajat.
In situatia pe care o relatati e posibil sa se invoce mobilitatea în cadrul corpului funcţionarilor publici, care se realizează prin modificarea raporturilor de serviciu, cu scopul eficientizarii activităţii institutiei publice la care lucrati.
Aceasta posibilitate este prevazuta de art. 87 din Legea 188/89.
Modificarea raporturilor de serviciu ale funcţionarilor publici de execuţie şi funcţionarilor publici de conducere poate avea loc si prin mutarea in cadrul autoritatii sau institutiei publice, cum spuneti ca se intentioneaza (a se vedea art. 87/2 lit. "d" din L 188/89). Acesata mutare poate fi definitiva sau temporara (art. 91/1)
Mutarea definitiva poate avea loc numai in conditiile prevazute la art. 91/2 din aceeasi lege, fiind necesar si acordul dvs. scris.
Bun,sa presupunem ca are loc o reorganizare dar trebuie avuta in vedere si pregatirea mea in domeniul respectiv,pentru ca daca pana acum conduceam serviciul de asistenta sociala sau evidenta,nu pot peste noapte sa conduc serviciul de impozite si taxe neavand studii in dimeniu.Nu cred ca cei din conducere nu va pot intelege si ca nu va pot gasi o functie pe masura pregatirii dvs.Cel putin incercati.Daca nu asta e ,va adaptati sau plecati.Dar unde...???#-o