Tatal meu, decedat, a detinut un imobil si un teren . Eu nu gasesc nici un titlu de proprietate pt acestea, in vederea succesiunii. La primaria comunei de care apartin proprietatile, mi s-a comunicat ca nu se gaseste nimic decit chitante de achitarea impozitelor .
Buna ziua!
Puteti sa va adresati Primariei de care apartine imobilul si să solicitaţi atribuirea în proprietate a terenului conform legii 18/1991.
Fiindca titularul este decedat este posibil sa vi se solicite prezentarea calitatii de mostenitor - in aceasta situatie puteti dezbate mostenirea prin notariat so obtine ceea ce se numeste certificat de calitate de mostenitor (adica se face mostenirea fara avere doar pentru stabilirea calitatii).
Pentru constructii, daca au fost edificate anterior anului 1991 Primăria va poate elibera anexele 5, 6 şi 17 care atesta faptul ca defunctul a fost cunoscut ca proprietar si in baza carora puteti dezbate succesiunea pentru construcţii.
Mult succes.
Mostenire
florinutz
Buna. Tatal meu care este decedat a mostenit impreuna cu fratii si surorile lui un teren extravilan si un alt teren pe care se gaseste o constructie. Inainte ... (vezi toată discuția)