avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract colectiv de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract colectiv de munca

Sunt angajata pe perioada nedeterminata, am nascut un copil in data de 15,02,2011, in contractul colectiv de munca si vechi si actual este precizat acordare unei prime de nastere
Contractul colectiv de munca la nivel de unitate pe anul 2010 a fost valabil pana la data de 01,02,2011. in data de 23,03,2011 s-a semnat noul contract valabil 1 an.
As dori sa stiu
- in intervalul 01,02,2011-23,03,2011.ce contract colectiv de munca se aplica
- este obligatoriu ca societate sa fi prelungit vechiul contract pana la semnarea celui nou
- daca am dreptul la prima de nastere, cererea de solicitare am adresat-o unitatii in luna aprilie
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:34, 2 Mai 2011
Pana la semnarea celui nou , este in vigoare cel vechi ... ar trebui vazut ce scrie in ccm la nivel de unitate referitor la acest fapt.
Nu este semnat act aditional de prelungire, iar cei din unitate interpreteaza ca in perioada mentionata nu este contract si nu am dreptul la prima de nastere, nu considera prelungire tacita. Mentionez ca si in cel vechi si in cel nou se acorda prima de nastere,
contractul meu de munca se suspenda in data de 15,06,2010,
VA ROG ESTE CORECT
Daca aveti o copie a CCM la nivel de unitate - cel vechi - poate o puteti posta in Sectiunea documente Utile ca sa ne putem da seama mai bine ce scrie in acest CCM

Regula este ca in majoritatea CCM-urilor este stipulat ca , dacă nici una din părţi nu denunţă contractul cu 30 de zile înainte de expirarea perioadei pentru care a fost încheiat, valabilitatea acestuia se prelungeşte până la încheierea unui nou contract, dar nu cu mai mult de 12 luni, respectiv încă un an calendaristic.
Art.2.-(1) Prezentul contract colectiv de muncă devine aplicabil de la data înregistrării. Fac parte din prezentul contract colectiv de muncă şi acordurile dintre părţile semnatare ale acestuia prin care se soluţionează eventualele conflicte colective de muncă. Prevederile referitoare la drepturile ce se plătesc din fondul de salarizare se vor acorda integral începând cu luna în care se face înregistrarea.
(2) Contractul colectiv de muncă se încheie pe o perioadă de un an. Cu 60 de zile înainte de expirarea termenului de valabilitate, părţile semnatare se vor întâlni pentru renegocierea acestuia.
- ambele ccm-uri contin fraza de mai sus
Acest text postat de dvs nu face referire la situatia mentionata de dvs ... vedeti daca nu exista inserata o clauza de genul celei postate de mine ...

Alte discuții în legătură

Despre contractul colectiv de munca la nivel de ramura herminaida herminaida CONTRACT COLECTIV DE MUNCA nr. 872 din 21 martie 2007 unic la nivelul ramurii de Gospodarie Comunala, Locativa si Transporturi Locale pe anii 2007-2011este in ... (vezi toată discuția)
notificare concediere Lungu Constantin Lungu Constantin cat timp are efecte notificarea pentru cancedierea colectiva din momentul emiterii? (vezi toată discuția)
Salarii compensatorii transporturi carmenctin carmenctin Compania pentru care lucrez de 1 an si 3 luni a decis sa recurga la restructurare si la desfiintarea postului pe care il ocupam. 1. Pot beneficia in acest caz ... (vezi toată discuția)