avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... despre contractul colectiv de munca la nivel de ramura
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

despre contractul colectiv de munca la nivel de ramura

CONTRACT COLECTIV DE MUNCA nr. 872 din 21 martie 2007
unic la nivelul ramurii de Gospodarie Comunala, Locativa si Transporturi Locale pe anii 2007-2011este in vigoare si in 2012 ?? ?
Cel mai recent răspuns: valita , utilizator 16:12, 29 Martie 2012
Dacă nici una dintre părţi nu denunţă Contractul colectiv de muncă unic la nivel de ramură Gospodărie comunală, locativă şi transporturi locale cu cel puţin 30 de zile înainte de expirarea perioadei pentru care a fost încheiat, valabilitatea acestuia se prelungeşte până la încheierea şi înregistrarea unui nou contract colectiv de muncă, dar nu mai mult de 12 luni.
sa inteleg ca este valabil pana la 24.03.2012. Exista un act aditional de modificare semnat in august 2012 si care la incetarea ccm prevede "Încetarea sau suspendarea prezentului contract colectiv de muncã are loc potrivit legii." ce data trebuie sa iau in calcul pentru a stii cand expira contractul martie sau august? Intrebarea la obiect>cand expira ccm la nivel de ramura?Multumesc pentru raspuns!
in noua forma prevederea de mai sus arata astfel:
Dacã nici una dintre pãrţi nu denunţã Contractul Colectiv de Muncã Unic la Nivelul Ramurii Servicii Comunitare de Utilitãţi Publice, cu cel puţin 30 zile calendaristice înainte de expirarea perioadei pentru care a fost încheiat, valabilitatea acestuia se prelungeşte, o singurã datã, pânã la încheierea şi înregistrarea unui nou contract colectiv de muncã, dar nu mai mult de 12 luni.

Asadar, daca ccm nu este denuntat cu cel putin 30 de zile calendaristice inainte de 21.03.2011 , durata acestuia de valabilitate s-a prelungit pana la data de 21.03.2012 ... in aceste conditii, ccm a expirat la data mai sus mentionata- 21.03.2012
Ultima modificare: Vineri, 23 Martie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic
herminaida

Cred ca modificarile din actul aditional (semnat in august 2011) si'au produs efectele pana la data de 31.12.2011.

Legea 40-2011Art. II
(1) Contractele colective de munca si actele aditionale incheiate in intervalul de la data intrarii in vigoare a prezentei legi si pana la 31 decembrie 2011 nu pot prevedea o durata de valabilitate care sa depaseasca 31 decembrie 2011.
Dupa aceasta data, contractele colective de munca si actele aditionale se vor incheia pe durate stabilite prin legea speciala. (2) Contractele colective de munca in aplicare la data intrarii in vigoare a prezentei legi isi produc efectele pana la data expirarii termenului pentru care au fost incheiate.
Ultima modificare: Joi, 29 Martie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

notificare concediere Lungu Constantin Lungu Constantin cat timp are efecte notificarea pentru cancedierea colectiva din momentul emiterii? (vezi toată discuția)
Valabilitate contract de munca Lungu Constantin Lungu Constantin Va rog daca stie cineva precis CCM Unic la Nivel de Ramura Transporturi 2008-2010 a fost denuntat de una dintre partile semnatare sau s-a prelungit cu 12 luni ... (vezi toată discuția)
Salarii compensatorii noul cod al muncii 2011 narcis.moraru narcis.moraru va rog sa imi spuneti cate salarii compensatorii se acorda conform noului cod al muncii pentru desfacerea contractului de munca datorita desfiintarii unui post? (vezi toată discuția)