avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... act aditional cu clauza de formare profesionala la cim
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

act aditional cu clauza de formare profesionala la cim

in perioada 17-23.07.2010 am urmat un curs de operare robot sudura in Olanda(durata efectiva 4 zile).Am o serie de neclaritati: inregistrat la ITM pe data de 10.04.2010, redactat si intra in vigoare la data de 26.10.2010!!!
Art.2 stipuleaza urmatoarele, citez"Prezentul act aditional intra in vigoare la data de 26.10.2010 si este valabil pana la terminarea cursului, efectele sale privind obligatiile cursantului ulterioare examenului de absolvire urmand a se extinde pe o perioada de 3 ani de la data absolvirii".
Nu este o contradictie intre data inregistrarii la ITM si data la care intra in vigoare?
Care este data de la care se calculeaza perioada de 1,2 respectiv 3 ani utilizata de catre angajator in vederea calcularii perioadei lucrata in nacest termen?
Ce efecte mai are acest contract daca nu am calificarea in domeniu si nu am fost incadrat pe vreun post care sa aiba legatura cu obiectul cursului?
Va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: sbasa , utilizator 20:32, 21 Aprilie 2011
Actul aditional isi produce efecte chiar daca nu ati fost incadrat pe un post care sa fie in concordanta cu calificarea profesionala.Efectele se produc de la data stipulata in act
Sunt o serie de neconcordante in ceea ce afirmati:
1-cum era posibil ca un act sa fie inregistrat la ITM la 10.04.2010, dar sa fie redactat la 26.10.2010
2-daca perioada cursului a fost 17-23. 07. ce sens are mentiunea ca actul aditional "intra in vigoare la 26.10 si este valabil pana la terminarea cursului", curs care era finalizat deja de 3 luni
3-perioada de 3 ani curge de la data precizata in act: de la data absolvirii, deci din 23.07.2010
4-recititi cu atentie actul aditional deoarece sigur el contine si alte precizari carora dvs. nu le acordati atentia cuvenita; aici ati aratat doar cateva articole, dar ele sunt in legatura transa cu celelalte; nu le cititi de sine statator
5-calificarea in domeniu ati dobandit-o prin cursul de urmat, iar faptul ca inca nu sunteti incadrat pe un post conform calificarii dobandite, nu are importanta; probabil incadrarea urmeaza, deoarece firmele nu trimit inutil angajatii la cursuri de calificare
D-lui Top Dan-multumesc mult pentru raspunsul prompt!
D-nei avocat Aurora Ciorobea - in primul rand va multumesc si Dvs. pentru raspunsul prompt.Aveti dreptate, am gresit in privnta datei, cea de 10.04.2006(si nu 2010) se referea la inregistrarea contractului de munca la ITM.In rest cea ce am afirmat anterior, respectiv faptul ca am fost plecat la curs in perioada 17-23.07.2010 iar actul aditional intra in vigoare la data de 26.10.2010, este real(am actul in fata) si va citez tot art. 2 "Prezentul act aditional intra in vigoare la data de 26.10.2010 si este valabil pana la terminarea cursului, efectele sale privind obligatiile cursantului ulterioare examenului de absolvire urmand a se extinde pe o perioada de trei ani de la data absolvirii".Adica sa inteleg ca acest curs a inceput pe 26.10.2010 si l-am absolvit ulterior?! Multumesc inca odata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act aditional in contradictoriu cu codul muncii Ionelll321 Ionelll321 Buna ziua, am si eu o problema. Pe data de 06.05.2017 angajatorul, respectiv primaria orasului unde lucrez, mi-a platit un curs de formare profesionala, curs ... (vezi toată discuția)
Act aditional la contractul de munca Sergui Sergui Ma poate obliga angajatorul sa semnez un act aditional de formare profesionala? Ma constrange sa stau 2 ani după ultimul curs, dacă nu platesc contravaloarea ... (vezi toată discuția)
Contract cu clauza gabrielgaby gabrielgaby Am o problema . Acum un an jumate in cadrul societati unde lucrez sa facut un curs de specializare pe o perioada de 5 zile. Dar nea pus sa facem un contract ... (vezi toată discuția)