avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Recurs extraordinar (cai extraordinare de atac)
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Recurs extraordinar (cai extraordinare de atac)

Am avut pe rol un proces in contencios administrativ. La tribunal a fost respinsa cauza prin exceptia de tardivitate. Am facut apel cerand judecarea in lipsa. Am platit chitanta si timbrul pentru judecarea apelului la Curtea de Apel. Timbrele au ajuns cu o zi intarziere fata de ziua judecarii recursului. Instanta de la Curtea de apel a constatat ca lipseau timbrele, si nu a amanat cauza ci a respins invocand exceptia de netimbrare (printr-o hotarare irevocabila) si a trimis dosarul in conservare la arhiva primei instante. Calea de recurs extraordinar este o cerere de ?apel adresata primei instante (Tribunalul) sau celei care a respins prin
exceptia de netimbrare (Curtea de Apel)? Ce taxa de timbru trebuie platita?
Cel mai recent răspuns: Adalbert Gabriel Gazdovici , Avocat 11:10, 29 Aprilie 2011
Curtea de apel este competenta pt.solutionarea unei cai extraordinare de atac in acest caz.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Aprilie 2011
avvalentina, utilizator
Formulati o contestatie in anulare , care se depune la Curtea de Apel.
Nu exista, reglementata legal, calea extraordinara de atac "recurs extraordinar". Exista contestatia in anulare si cererea de revizuire, reglementate prin art. 317 - art. 328 Cod procedura civila.
Va pierdeti si timpul si banii degeaba. Daca ati fost legal citat cu cel putin 5 zile inaintea termenului de judecata si n-ati timbrat cererea nu aveti motive nici pentru revizuire si nici pentru contestatie in anulare. Ambele cai de atac sunt reglementate destul de tehnic si trebuie sa va incadrati intr-unul din motivele mentionate fie in prev. art. 317-318 Cod pr. civ., pentru contestatia in anulare, fie in prev. art. 322 Cod pr. civ. pentru revizuire. Or, omisiunea de a timbra cererea nu este motiv de revizuire ori de contestatie in anulare ci de anularea cererii, ceea ce instanta de recurs a si facut.

A precizat ca" Timbrele au ajuns cu o zi intarziere fata de ziua .."
Deci au existat la pronuntare, dar erau pe drum si instanta nu a avut posibilitatea sa ia act de timbraj. 322 pct.5 c.p. civ.

Alte discuții în legătură

Intrebare vagner vagner Am avut un proces la Tribunal,am facut recurs la Curtea de Apel s-a dat ca irevocabila.Se mai poate face ceva?sau pot cere Revizuirea dosarului,sau sa fac ... (vezi toată discuția)
Contestatie in anulare minimus minimus in cazul in care doua curti de apel dau un raspuns in cazul unor drepturi ,diferite adica una a dat dreptul alta nu,actiunea a fost facuta prin sindicat in ... (vezi toată discuția)
Contestatie in anulare cristeo cristeo Buna seara. spuneti-mi va rog ce cale de atac exista pentru o sentinta de recurs irevocabila? Este o cale contestatia in anulare? Unde trebuie depusa? Ce ... (vezi toată discuția)