avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 440 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Eroare in baza de date a primariei
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Eroare in baza de date a primariei

Va salut,
Va cer sfatul intr-o problema legata de Directia Juridic din Primaria Capitalei.
Am solicitat acesteia o adresa care sa precizeze existenta sau neexistenta unui litigiu aflat pe rolul instantelor judecatoresti in legatura cu apartamentul pe care il detin(achizitionat de catre mine pe baza Legii 112/1995.Raspunsul scris pe care Directia Juridic mi l-a dat nu are nici o legatura cu realitatea,in sensul ca se face confuzie intre apartamentul meu si un alt apartament aflat in litigiu situat la alt etaj,si de asemenea se face o confuzie totala intre un litigiu dintre o persoana care locuieste in apartamentul meu privitoare la cu totul alta proprietate a acesteia,dar care fiind citata la adresa mea genereaza o confuzie totala in baza de date a Primariei,in sensul ca respectivul litigiu pe care il are persoana(tot pentru o proprietate achizitionata pe baza Legii 112/1995,situata in acelasi imobil,dar fara nici o legatura cu apartamengtul meu) apare ca fiind un litigiu care are ca obiect apartamentul meu.Am incercat sa explic situatia functionarilor care se ocupa de aceste probleme,dar inutil! Acestia sunt de o obraznicie si de o rea credinta rar intalnita.O tin una si buna ca ce au ei in baza de date asta este si basta! Inutil le-am explicat ca eu pot foarte usor sa le demonstrez(cu actul de proprietate)ca locuiesc la alt etaj decat cel gresit mentionat de ei,ca le pot pune la indemana documente care sa clarifice imediat ca nu eu am un litigiu cu privire la apartament ci o persoana care domiciliaza in apartamentul meu,litigiul acesteia fiind in legatura cu o alta proprietate si fiind doar citata la adresa apartamentului meu,si de asemenea ca pot sa le prezint un aviz mai vechi,tot al Directiei Juridic in care se mentiona clar ca nu figureaza nici un litigiu in legatura cu apartamentul meu.Raspunsul acestora l-ar fi socat si pe Kafka:Asteptati pana se solutioneaza litigiul pentru ca pana atunci nu avem cum sa modificam nimic!
Adica sa astept pana se solutioneaza litigiul altora pentru a putea dispune cum doresc de apartamentul meu care nu are nici lo legatura cu respectivul litigiu,fiind o eroare materiala in baza de date a Primariei pe care nu vrea sa o indrepte nimeni.
Solutia cu o eventuala notificare si ulterior actionarea in judecata a Primariei mi se pare o aberatie,practic anularea oricarei sanse de vanzare a apartamentului meu pentru ani de zile!Pur si simplu ma confrunt cu o adunatura de degenerati corupti si de o indolenta agresiva,care si-au pierdut infatisarea de oameni.
Dupa cum stim toti,petitiile la alte institutii gen Avocatul Poporului,etc. sunt inutile intrucat aceste institutii exista doar cu numele(in Romania),constituind o sinecura pentru personajele care lucreaza acolo.
Ce ma sfatuiti?
Cu multumiri anticipate.
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 01:46, 25 Aprilie 2011
Incercati sa faceti o alta cerere in care invocati faptul ca sunteti total nemultumit de raspunsul primit la prima solicitare si atasati la aceasta copii ale actelor cu care intelegeti sa contraziceti sustinerile lor din adresa initiala. Nu ar fi rau sa mergeti in audienta la seful Directiei sau chiar la primar.
Pe site PMB exista posibilitatea de a vedea lucrul cerut-la litigii sau procese pe rol ale PMB, puneti strada, nr,nr.apatament, persoane, si o sa va apara daca este sau nu vreun litigiu -daca a fost revendicat, daca s-a facut retrocedare sau in ce faza este apartamentul respectiv.
Da,dar notarul solicita avizele formale eliberate de Primarie pentru perfectarea actului de vanzare-cumparare si ma indoiesc ca va lua in considerare situatia juridica a partamentului meu pe care o sa-i sugerez sa o constate consultand site-ul PMB.
Erorile materiale se pot rezolva amiabil la Cartea funciara-respectiv O.C.P.I BUCURESTI-fiecare sector avand adresele aratate pe site ANCPI.
Primarul nu are ce sa va faca in aceasta privinta-va duceti d-voastra la adresa pe care o gasiti pe site ANCPI, (a sectorului de care apartineti) si cereti un extras de Carte funciara de informare pentru apartamentul situat in str......,nr,......,etaj....sect.......(al d-voastra).Va duceti cu actul d-voastra de proprietate care va atesta dreptul de proprietate pe acel apartament .Extrasul de C.F se elibereaza in 3 zile si arata cine este proprietar si daca are vreun litigiu inscris in C.F.Cu acest extras mergeti la PRIMARIE sa corecteze in baza lor de date , prostia pe care au scris-o.Extrasul de C.F este evidenta asupra proprietatii si pe baza lui veti cere operarea in baza de date.Nu primarul, oricare ar fi el, face acest lucru si nu el este raspunzator de o inscriere eronata.Ca sa fie solutionarea completa, cereti si un Extras de C.F a apartamentului respectivului, care sta in acelasi imobil, dar la alt etaj si are litigiul.Cu cele 2 extrase mergeti la primarie si solicitati inscrierea corecta , printr-o notificare in care le mai puteti cere si daune pentru disconfortul pe care vi l-au facut, in caz ca nici asa nu vor sa refaca inscrierea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inscriere litigiu in cf-are cineva obligativitatea? Leri Leri Are cineva obligativitatea inscrierii litigiului in cartea funciara, atunci cand obiectul litigiului il constituie un apartament? Am sunat de curand la ... (vezi toată discuția)
Nu stiu cum sa fac o intabulare!va rog,ajutati-ma! adrian_h adrian_h Buna seara!Zilele trecute,am facut succesiunea dupa bunica mea,procedura prin care eu am cules intreaga mostenire,datorita faptului ca mama mea a renuntat la ... (vezi toată discuția)
Pot face o sesizare (reclamatie) ocpi-lui? iuliy iuliy am un teren la care nu am cadastru. vecinul a facut cadastru pe terenul meu.(sa abatut de la locul lui cu 23.65 m). am depus actele pt cadastru stiind ca va ... (vezi toată discuția)