avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Retinere lunara \"contributie\" telefon de serviciu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Retinere lunara "contributie" telefon de serviciu

Buna ziua,
as dori sa stiu daca conform legii, este posibil ca o firma sa retina din salariul angajatilor o suma lunara fixa cu titlu de "contributie", pentru faptul ca foloseste un telefon mobil de serviciu.
Este nevoie de acordul angajatului pentru aceasta?
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 12:56, 21 Aprilie 2011
Vă mulţumesc pentru clarificări, la fel ştiam şi eu, că nu se pot pot face astfel de reţineri din salariu.
Mai mult, conform acestui acord, aceasta contribuţie nu reprezintă parte corespunzatoare din convorbirile telefonice reprezentând folosinţa în scop personal ci o sumă fixă lunară care trebuie plătită pentru că acel angajat are la dispoziţie un telefon mobil de servici.
In cazul în care primesc informaţii suplimentare legate despre felul în care se doreşte a fi considerată această sumă, vă ţin la curent.
Am inteles ca e vorba de , citez "acord de utilizare a telefonului mobil " , acum vad ca e de fapt , o garantie sau ceva asemanator , pentru detinerea obiectului .
E cu totul altceva .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

!!!!!retineri din salariu Nicoleta80 Nicoleta80 Buna ziua! Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: angajatorul doreste sa faca retinere din salariu mai multor persoane din firma - depasire plafon ... (vezi toată discuția)
Salariu compensatoriu codrina.ama codrina.ama Buna seara ! Am fost disponibilizata cu 1 dec 2009, mi s-a calculat (la cerere) un salariu compensatoriu. Va rog sa-mi spuneti daca salariul compensatoriu ... (vezi toată discuția)
Ordin cnas nr. 509 / 2008 argos1 argos1 Buna ziua. Va rog, ma puteti lamuri si pe mine, s-a modificat contributia de sanatate la salariile realizate de persoanele cu handicap, in sensul ca nu se ... (vezi toată discuția)