avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... actiune de granituire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

actiune de granituire

buna ziua, societatea pe care o administrez a avut un teren si in 2000 a pierdut o bucata din el, in sensul ca o persoana a revendicat acea suprafata si a castigat-o (are sent def si irevocabila), acea persoana a ocupat mai mult decat a castigat in instanta, nu pot sa fiu sigur de asta pt ca acea persoana nu lasa pe nimeni sa intre acolo si sa faca masuratori, avem un certificat de atestare pe toata suprafata si am vrea sa ne intabulam pe suprafata de teren ramasa, as vrea sa intentez o actiune de granituire, se poate face acest lucru in acest caz? sunt doua parcele acolo care se suprapun (a societatii si a persoanei care ocupa restul supraf.) cu acelasi nr. de carte funciara.Daca cerem expertiza judiciara va clarifica expertul situatia?multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 04:36, 22 Aprilie 2011
Faceti o masuratoare cadastrala actuala, cu un expert topo, care va masura terenul d-voastra., asa cum rezulta din actele de proprietate.Prin suprapunere pe ortofotoplan, asa cum este obligatoriu la ora actuala, isi va putea da seama daca respectivul vecin a intrat in terenul d-voastra.Asa veti avea si cadastrul facut la zi.Pe urma , in instanta -actiune de granituire si revendicare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare teren - suprafete care se suprapun. actiunea impotriva cui va fi pornita? rachima rachima Ma confrunt cu urmatoarea problema: Detin un teren care pana in prezent nu a fost intabulat. De curand am inceput demersurile pentru intabularea acestuia, ... (vezi toată discuția)
Cum putem recupera 1200mp care figureazã în acte, dar nu și la mãsurãtoarea propriu-zisã? emg emg Am mers la notar pentru ieșirea din indiviziune (suntem trei coindivizari), dar după ce s-au făcut măsurătorile (teren intravilan), s-a constatat că ... (vezi toată discuția)
Revendicare imobiliara cu granituire sau rectificare cf ? mircea1979 mircea1979 buna ziua, sunt in prezent intr-o situatie delicata. In 2008 am inceput un proces de uzucapiune impotriva statului pentru un teren extravilan de 5400 mp. ... (vezi toată discuția)