avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Recuperare daune materiale de la Compania Nationala de ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Recuperare daune materiale de la Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din România (CNADNR)

Buna.

Mai ieri am condus pe un drum plin de gropi si intamplarea a facut ca intr-o curba pe langa mine a trecut un TIR iar eu am intrat intr-o groaapa ce se afla pe sosea. NU am putut-o evita intrucat daca o evitam intram sub TIR.

Din pacate masina s-a avariat urat de tot. Stie cineva cum mi-as putea recupera banii cheltuiti cu reparatiile masinii? AM sanse sa castig in instanta impotriva CNADNR?
Cel mai recent răspuns: mesteriqa , utilizator 18:36, 4 Iulie 2011
Adica tirul v-a depasit in curba?
Aveti nevoie de o constatare a Politiei privind pagubele produse si conditiile in care acestea s-au produs.
Puteti actiona in instanta administratorul drumul respectiv, iar in cadrul procesului se va efectua o expertiza tehnica auto prin care se va stabili ca avariile produse sunt urmarea starii carosabilului.
TIR-ul era pe celalalt sens, insa pe sensul meu de mers era o groapa imensa si daca nu era tirul pe contrasens as fi putut ocoli acea groapa. circulatia era normala. singurul vinovat de aest incident a fost Compania nationala de drumuri.
Primul pas e prezentarea la Politie in 24 ore de la incident.CNADNR a investit enorm in softuri pentru a "inhata" utilizatorii de drum fara rovignieta, dar nu au rezolvat in primul rand starea drumurilor.Incercati sa faceti fotografii ale locatiei respective sa nu aveti surprize neplacute in cazul repararii drumului pana la efectuarea unei expertize...Faceti si o adresa la CNADNR sa va indice administratorul drumului respectiv.
Pentru "Sophya"......daca va aflati pe un drum marcat ca "DN" (drum national)/(cu borne kilometrice ale caror capete au culoarea rosie)...erati in "parohia" CNADNR-ului X-( .....daca erati pe un drum ale carui borne kilometrice aveau capetele de culoare albastra, erati pe DJ (drum judetean), drum aflat in "parohia" Consiliilor Judetene....drumuri care, depind mult de culorile politice, in ceea ce priveste starea lor.......X-( X-( ...Nu mai zic de cele comunale, marcate cu galben pe borne......X-( X-( X-( Si o intrebare de final....cind ati vazut "tir-ul" si groapa in locul nepotrivit, pedala de frina unde era ? Nu vreau sa fiu "malitios"-lucrez in transporturi grele- si stiu ce zic...din pacate sint 90 % soferi care nu stiu decit ca ei trebuie sa mearga....fara a gindi la consecintele simplului fapt ca au iesit pe sosea, in trafic si TE ROGI DE EI....SA NU SE SINUCIDA.......

Alte discuții în legătură

Acident rutier grav datorat unei gropi in carosabil Ionatan Ionatan Acidentul s-a datorat unei gropi cu adancimea de 1 metru si cu o diametru aproximativ tot de un metru. Aceasta groapa se afla banda de circulatie (in mijloc) ... (vezi toată discuția)
Cnadr heeeeeeeeeeeeeeeeeeeelp cafea1 cafea1 Buna ziua. Stimati domni / doamne avocati, primaria pe care am dat-o in judecata mi-a formulat intampinare comunicandu-mi ca nu este competenta. ce ma ... (vezi toată discuția)
Avariere auto datorita unei lucrari incorect executate kartago kartago Buna ziua, Mi-am avariat autoturismul intr-un sant provenit de la o lucrare recenta, incorect executata. Sapaturile s-au facut pe 26 noiembrie, transversal ... (vezi toată discuția)