avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Acident rutier grav datorat unei gropi in carosabil
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Acident rutier grav datorat unei gropi in carosabil

Acidentul s-a datorat unei gropi cu adancimea de 1 metru si cu o diametru aproximativ tot de un metru. Aceasta groapa se afla banda de circulatie (in mijloc) nesemnalizata cu absolut nici un mijloc de semnalizare rutier. Datorita faptului ca din contrasens circula un alt autovehicol nu s-a putut evita groapa si in urma impactului vehicolul s-a rasturnat si a fost proiectat in afara carosabilului intr-o prapastie, din fericire nu exista victime dar masina este dauna totala si nu are casco.

Drumul pe care s-a intamplat accidentul este drum judeten.

Cum se procedeaza pentru a da in judecata administratorul acestui drum, exista sanse ca cineva sa plateasca in romania pentru astfel de "crime." Politistii de la fata locului au zis ca pana acum au mai completat vre-o 4 procese verbale cu accidente in acel loc datorate acelei gauri.

Gaura este de cateva luni acolo si nu este semnalizata (satenii au pus o creanga de copac in ea).

Ce documente trebuie pentru a inainta in instanta un proces si a recupera dauna
Cel mai recent răspuns: Ionatan , utilizator 00:08, 14 August 2009
faceti poze gropii, pana sa apuce ei s-o acopere.
politia a scris in constatare despre groapa.
va informati de cine tine acel drum si actionati in instanta, actiune in pretentii.

av.m.vasilescu
Pentru o estimare a dunei e nevoie de un deviz la service sau trebuie o expertiza?
De regula drumurile publice apartin de primarii. Puteti sa dati in judecata primaria, lucru pe care il fac in ziua de azi si societatile de asigurari pentru asi recupera daunele. aveti toate sansele ..... succesB-)
Pana in prezent nu am auzit de o groapa de o asemenea dimensiune. De vazut nici atat.
Drumurilr judetene apartin de Consiliile judetene. Actiunea trebuie indreptata impotriva Consiliului judetean.
Fotografiati si masurati groapa. Cel mai bine fotografiati masuratoarea. Intereseaza toate dimensiunile gropii.
La noi in oras primaria a platit despagubiri pentru daunele produse datorita gropilor din caroasabil. Personal cunosc patru cazuri.
Apreciez ca aveti sanse mari de castig.
Succes!!!
Stiu ca va mira dimensiunea gropii, e drept ca nu sunt asa multe de aceasta dimensiune si poate accidente si mai putine dar totusi pe drumurile patriei sunt inca multe gropi nepermis de mari si care pericliteaza siguranta rutiera. De asemeni sunt inca destule zone foarte periculoase nesemnalizate corespunzator si in care nu se intervine pentru o ameliorare a situatiei.

Drumul judetean pe care se afla groapa este face legatura intre Moinesti si Roznov localitatea se numeste Tarata in jud Bacau.

Consider ca prin actionarea in instanta a acestor cazuri ar putea sa reduca semnificativ numarul acestor "capcane" pe drumurile noastre. Pana acum am avut la activ doar cauciucuri sparte si jante indoite in astfel de gropi, in fine lucruri minore dar de cand s-a intamplat acest incident unei persoane apropiate (mai ales ca am trecut de cateva ori pe langa groapa cu pricina) sunt socat de lipsa de indiferenta in Romania.

In Romania intodeauna de vina pt un incident rutier au fost de vina soferii niciodata nu s-au gasit vinovati administratori de drumuri sau constructori care nu respecta legislatia si recomandarile in domeniul sigurantei rutiere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dauna masina - drumuri proaste. Virgil.P Virgil.P Salutare, De curand am avut un nefericit incident auto. Conducand pe cheiul dambovitei datorata unui gropi in asfalt pe care nu am putut sa o ocolesc mi-am ... (vezi toată discuția)
Accident din cauza unei gropi Reaper Reaper Salut, Am fost implicat intr-un accident pe un drum national. Din cauza unei gropi am pierdut controlul masinii, masina a inceput sa serpuiasca pe sosea, la ... (vezi toată discuția)
Cum dau in judecata primaria? daniela_0777 daniela_0777 Buna ziua. Am calcat intr-o groapa nesemnalizata, adanca de vreo jumatate de metru si cu un diametru de vreo 20-30cm. Aceasta groapa se afla pe un pod ... (vezi toată discuția)