avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... scutire impozit inginer it
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

scutire impozit inginer it

Buna ziua,

Am ceva probleme in a interpreta legea de scutire de impozit pt inginerii it [ link extern ]

Paragraful urmator imi este neclar. Este strict necesar sa fi terminat una din facultatile urmatoare sau trebuie ca specializarea de la facultate sa fie una dintre urmatoarele insiruite sau una dintre cele de la anexa 2 :

. au diploma de absolvire a unei forme de invatamant superior de lunga durata, eliberata de o institutie de invatamant superior acreditata, avand inscrisa una dintre specializarile: Automatica, Calculatoare, Informatica, Matematica, Cibernetica, Electronica, respectiv una dintre specializarile cuprinse in anexa nr. 2

Eu am o specializare dintre cele de la anexa 2, dar facultatea mea de inginerie pe care am facut-o nu este una dintre cele de mai sus.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: eliasav , utilizator 13:26, 24 Aprilie 2011
~ Conținut șters la cerere ~
Cred ca ati gresit linkul. Puteti sa imi spuneti si la ce paragraf nu ma incadrez si din ce motiv? Multumesc anticipat.
Beneficiati de scutirea de impozit daca aveti diploma de absolvire a unei forme de invatamant superior de lunga durata, eliberata de o institutie de invatamant superior acreditata, avand inscrisa una dintre specializarile: Automatica, Calculatoare, Informatica, Matematica, Cibernetica, Electronica, respectiv una dintre specializarile cuprinse in anexa nr. 2, si presteaza efectiv una dintre activitatile prezentate in anexa nr. 1 la Ordinul nr.250/2004.

Daca pe diploma dvs de licenta scrie una din specializarile cuprinse in Anexa nr.2, atunci beneficiati de scutirea de impozit.
Totusi pentru abeneficia de scutire trebuiesc indeplinite toate conditiile prevazute de acest Ordin.
Asa cum am spus, pe diploma de licenta este una dintre specializarile din alexa 2, dar facultatea nu este una dintre cele de sus (Automatica, Calculatoare, Informatica, Matematica, Cibernetica, Electronica). Aceasta era intrebarea.
Daca cititi bine raspunsul dat , atunci veti observa ca Ordinul nu se refera la facultatile respectuve , ci la specializarile respective.
Altfel spus, daca aveti o diploma de licenta eliberata de o institutie de invatamant superior acreditata pe care aveti inscrisa una din specialziarile prevazute in Ordin , atunci puteti beneficia de scutirea de impozit ... ceea ce este aplicabil in cazul dvs.

Alte discuții în legătură

Scutire de impozit popescu_adrian popescu_adrian Ordinul pentru scutirea de impozit al celor cu specializari ce se preteaza scutirii de impozit este din 2004.au diploma de absolvire a unei forme de invatamant ... (vezi toată discuția)
Legea 250/2004 contabilitate si informatica de gestiune biancaores biancaores Buna ziua, Daca am specializarea in domeniul Contabilitate si Informatica de gestiune m-as putea angaja pe post de [b]programator[/b] si sa beneficiez de ... (vezi toată discuția)