Buna ziua!
Am o mica problema: am fost oprit de o masina de la rutiera pe motiv ca am depasit viteza legala (doar ce plecasem de pe loc, cam 150 m, in oras, cu Logan 1,4 benzina), cu toate ca nu cred ca ajunsesem asa repede la 70 km/h. Aveam centura. Sare agentul din masina si incepe cu fraza: "Stiti ce-ati facut?" La-am intrebat si eu: "AM omorat pe cineva?" Si a inceput cu actele: asigurare, rovinieta, tot cauta ceva... I-am prezentat toate actele. Apoi a cerut sa-i prezint buletinul. I l-am prezentat tinandul la mine in mana, nu i l-am inmanat. Cred ca asta la infuriat.. A inceput sa scrie un PV.. AM stat vreo 10 min sa-l astept sa termine... apoi am plecat. Nu am semnat nimic.. Acasa nu am primit nimic prin posta. Ma trezesc ca ma opreste un alt agent de curand si imi spune ca am 9 puncte: pt viteza, refuz prezentare documente legale, vorbit la telefon. Ce pot face in aceasta situatie? Sa fac contestatie imi trebuie procesul verbal..
Va multumesc
Este dreptul dv sa contestati un document punitiv sau o actiune punitiva iar politia are obligatia sa va faca in astfel de situatii cum este viteza , o dovada palpabila , adica fotografia radarului care a inregistrat. Faptul ca nu vi s-a inmanat un PV de constatare de catre politie este o alta greseala pe care o puteti ataca in contestatia pe care o veti face dupa ce primiti PV. Acum tineti cont de sfatul consultantului matachiro si mergeti la IPJ pt acel cazier auto si daca sunteti inregistrat cu ceva in perioada in care a avut loc incidentul puteti ataca in instanta.