avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1039 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am primit o amenda rutiera de viteza si am refuzat sa ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am primit o amenda rutiera de viteza si am refuzat sa semnez ...

Salut
Am primit o amenda rutiera de viteza si am refuzat sa semnez PV dupa care politistul sa inervat si mi-a mai cerut o data actele (dupa ce m-i le inmanase) si mi-a mai dat 4 puncte de amenda pe motiv ca nu am avut 2 triunghiuri reflecorizante ,doar unul ultimul proces verbal l-am semnat iar primul proces care am refuzat sa il semnez nu m-i la mai dat cu a zis ca il trimite prin alte surse ,cum vedeti d-voastra situatia ?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:06, 18 Octombrie 2025
Cele două procese verbale pot fi atacate în justiție
PV se va comunica prin posta cu confirmare de primire ..

În cazul în care contravenientul nu se afla de față, refuza sau nu poate să semneze, agentul constatator va face mențiune despre aceste împrejurări, care trebuie să fie confirmate de cel puțin un martor. În acest caz procesul-verbal va cuprinde și datele personale din actul de identitate al martorului și semnătura acestuia.

În lipsa unui martor agentul constatator va preciza motivele care au condus la încheierea procesului-verbal în acest mod.

În cazul în care contravenientul refuză sau nu poate să semneze procesul-verbal și aceste împrejurări sunt înregistrate cu mijloace audio-video ale organului din care face parte agentul constatator, acesta va menționa împrejurările în procesul-verbal fără a mai fi necesară confirmarea lor de către un martor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sanse castigare proces cu politia fara martori.am sanse sa castig contestatia? rilagsm rilagsm Buna ziua, Am fost oprit de politie pe motiv ca am circulat pe rosu.De fapt nu circulasem pe rosu dar agentul s-a enervat ca cica mi-ar fi facut semn sa dau ... (vezi toată discuția)
Amenda primita acasa fara plic Oana310 Oana310 Buna ziua Am primit un proces verbal de la o amenda fara semnatura mea, fara plic la posta. Eu nu fiind in tara nu am semnat primirea la acest proces verbal. ... (vezi toată discuția)
Anularea procesului verbal de contraventie alina.t alina.t Ma confrunt cu o situatie foarte ciudata, cel putin pentru mine. La sfarsitul lunii aprilie m-a oprit un agent de politie pe raza localitatii Zlatna (jud. ... (vezi toată discuția)