avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 249 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie pentru CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie pentru CCC

Buna ziua

Sunt in CIC pentru al doilea copil ( am beneficiat de cic si pentru primul) si am o indemnizatie plafonata la nivelul maxim - 3400 ron.
Fiica mea face 2 ani in aprilie 2012.
Daca as naste cel de a-l treilea copil inainte de aceasta data, am dreptul la prelungirea cic-uli? Daca da, in ce conditii, ce valoare va avea indemnizatia si pentru cat timp (1 an sau 2 de la nasterea celui de a-l treilea copil) ?
In perioada dintre nasterea celui de al treilea copil si momentul in care ar implini cel de al doilea 2 ani, am dreptul la o suma suplimentara de 600ron la indemnizatia actuala?

Pe cat posibil, va rog sa atasati in raspuns si art de lege.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Kitte , utilizator 08:39, 24 Aprilie 2011
Dar indemnizatia va fi cea veche sau se recalculeaza 72.5% din nu stiu ce medie , alta decat cea de dinaintea nasterii 2?
1. Indemnizatia CCC3 va fi egala cu aceea din CCC2 daca nu depaseste 3.400 lei.
2. Daca veti naste dupa ce se termina CCC2 atunci indemnizatia se calculeaza 75% din veniturile nete din cele 12 luni premergatoare nasterii copilului.
3. In calcul se ia si indemnizatia din CCC2.
Multumesc mult!

Ma incadrez la prima varianta. Mi-ati luat o piatra de pe inima!
Sarbatori fericite!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecere din ccc1 in ccc2 consuela-ileana consuela-ileana Buna ziua. Sunt in concediu de crestere a copilului din noiembrie 2010 si as vrea sa mai am un copil pana implineste bebe 2 ani. Pot trece din concediu de ... (vezi toată discuția)
Trecere de la ccc1 la ccc2 mondan mondan Buna ziua, Am si eu o intrebare...o dilema... Eu acum sunt in cic pana pe data de 9 oct 2011.In curnad trebuie sa nasc al doilea copil (iunie).O sa intru ... (vezi toată discuția)
Continuare ccc Elena Caldararu Elena Caldararu Buna ziua!as vrea sa stiu daca se poate intra in concediu crestere copil din concediu crestere copil!va multumesc! (vezi toată discuția)