avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... inselaciune cu facturi emise fraudulos
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

inselaciune cu facturi emise fraudulos

am un magazin si de curand am descoperit o problema cu un furnizor. acest furnizor a emis facturi pe numele firmei mele in plus fata de cele ce comandam noi. din cand in cand ne anunta la cateva luni ca mai avem o factura restanta( ceea ce nu mi s-a parut foarte ciudat pt ca ni s-a mai intamplat sa gasim facturi neachitate de mai multa vreme....) dar problema a aparut cand am descoperit ca noi nu aveam facturile dar aveam chitantele. am cerut copii dupa facturi si le-am primit. facturile nu sunt stampilate si sunt semnate aiurea....ce pot face in cazul acesta? pt ca de exemplu ..daca o sa am un control de la fisc...vor vedea ca eu am chitante...dar nu am facturi...vor zice ca am aruncat facturile ca sa ma sustrag de la plata tva...
Cel mai recent răspuns: caleb_c_b , utilizator 12:29, 25 Aprilie 2011
in primul rind verificati contabilitatea societatii foarte bine. verificati modul de achizitie a chitantelor si facturilor, vedeti daca aceste corespund cu datele solicitate de dv. si inscrise pe formularul tipizat. daca aceste mentiuni nu corespund si documentele de care faceti vorbire nu se inscriu in seria si numarul celor aflate in posesia societatii, formulati plingere penala.
pai nu corespund...dar ideea e ca nu as fi vrut sa umblu prin tribunale...suma despre care vorbesc ar fi aproximativ 2000 ron. eu vreau sa stiu cum pot sa fac ca sa nu am probleme cu fiscul la un eventual control. ii pot actiona in instanta...dar mi se pare ca nu merita efortul pt suma asta
nu va jucati faceti o plangere la GARDA financiara pentru DVS. inseamna evaziune neinregistrarea in contabilitate a marfii respectiv vanzarea fara sa fie mentionata, nu e de joaca in fiecare an trebuie sa primiti o fisa de inventar al soldului ramas de plata pe fiecare furnizor.
eu am primit situatia...nu am nimic de plata la furnizor,din contra...furnizorul mi-a taiat chitante si am plati facute in "avans". de fapt agentul facea comenzi in numele firmei noastre,vindea marfa pe unde putea....si apoi venea la mine sa ii platesc facturile...si eu ca prostul le plateam....asta pana mi-am dat seama de smecherie:D . sincer sa fiu...nu vreau sa-l dau in judecata...dar cum sa fac sa nu am probleme cu fiscul?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gestionarea unei firme delia_delia delia_delia Tocmai am deschis o firma de tamplarie Pvc,platitoare de tva.Noi cumparam ferestrele de la fabrica,si le vindem clientilor.Am angajat deja o contabila cu 350 ... (vezi toată discuția)
Reglare sold cont 401 mariuscalina mariuscalina Incepand cu 01 ianuarie am preluat contabilitatea unei firme de la un alt contabil cu urmatoarea\"problema\": - diferente intre soldul creditor al contului ... (vezi toată discuția)
Contabilitate intrepr ind anelise anelise Am deschis o ii avand ca obiect de activitate comert cu amanuntul si vreau sa-mi tin singura contabilitatea! Nu stiu sigur daca: - facturile, respectiv ... (vezi toată discuția)