avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Doresc sa fiu ajutat de un avocat din Bucuresti
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Doresc sa fiu ajutat de un avocat din Bucuresti

Buna ziua.
Avand in vedere ca parintii mei au decedat succesiv amandoi si am ramas singur, sora tatalui meu si rudele ei de gr 1 nu mi-au oferit actele pentru succesiune decat dupa ce m-au dat afara de acolo si am acceptat o suma de bani infima de la ei pentru a le vine partea mea de 50% din proprietate, am cedat o parte din mostenire lor si am cercetat cat anume teren imi revine din acele procente.
Am aflat de la primarie suprafata exacta mostenita, am actele necesare si am si efectuat succesiunea de acolo la un notar din Bucuresti cu toate actele de rigoare si am nevoie de un avocat pentru a ma ajuta sa obtin suma cuvenita pentru partea mea de teren de la rude care m-au mintit , si mi-au retinut actele dupa moartea tatalui meu, mi-au violat corespondenta primita acolo de la sectia financiara, au platit ei impozitul ca sa nu vad cat teren este si s-au opus vanzarii cand am fost acolo cu un client. Efectiv pana in acea zi au zis ca vor sa vanda apoi mi-au creeat probleme. Este o cauza castigata, am martori care pot afirma ce anume a investit tatal meu acolo, chitantele au fost distruse de rude si chiar mi-au zis atunci ca daca nu le am,,,,asta e...
Daca doreste cineva sa ma ajute contra-cost dupa ce rezolvam aceasta problema si nu se uita la bani, doreste inca un proces castigat, eu sunt dispus sa achit in mod omenesc si sa raman clientul Dvs. numarul meu de telefon este 0724.426.996 iar adresa de email: dinuand201@yahoo.com

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: pixuletz , utilizator 15:02, 1 Mai 2011
Daca ati dezbatut succesiunea dupa bunica, acceptand astfel mostenirea, cum ati putut renunta expres. Aceasta renuntare este nula.Daca ati intocmit act de vanzare si vanzarea s-a facut dupa 1991, actul trebuia sa fie autentic sub sanctiunea nulitatii absolute. Cititi certificatul de mostenitor dupa bunica, deoarece trebuie sa contina toate bunurile acesteia.
deci am zis ca am renuntat la partea mea din cota de 2/8 a bunicii..masa succesorala fiind impartita in 3...si asta dupa ce am facut act succesoral dupa bunica si tatal meu pt acea proprietate. Daca vi se pare ca glumesc aici si nu spun adevarul atunci sa stiti ca am toate actele in cauza.
Eu cred ca ma vor despagubi cumva daca un avocat ii va contacta telefonic pe cei care ma priveaza de drepturile mele fara sa plateasca...daca nu ii actionam in justitie si atunci voi cere mult ca despagubire.
Asa se inbtampla mereu in tara asta cand cineva ramane singur, rudele vor sa ia tot, tot!
Ultima modificare: Marți, 26 Aprilie 2011
pixuletz, utilizator
Nu cred ca glumiti, ci am incercat sa va deslusesc speta. Daca dvs. ati participat la succesiunea dupa bunica si vi s-a eliberat un certificat de mostenitor cu numele dvs. de catre notar, atunci orice act ulterior prin care renuntati la mostenire este nul, deoarece odata ce ati acceptat mostenirea prin succesiune, aceasta este irevocabila . Daca ati facut acte de vanzare fara act autentic la notar pt. terenuri ( dupa 1991), actul este nul pt. nerespectarea conditiei de validitate.
am facut act notarial din care rezulta ca eu renunt la partea mea din cota de 2/8 a bunicii , parte care s-a adaugat la cota de 3/8 a matusii mele, apoi am facut succesiunea dupa tatal meu.
Ceea ce doresc eu este ca matusa mea sa imi restituie corect suma pt tot daca vrea sa cumpere, si sa recunoasca marimea terenului.
Pe scurt ea sustine ca nu e nici un he de teren dar de fapt sunt 1,6 hectare cu tot cu intravilan si doreste sa cumpere tot de la mine cu doar 150 mil lei vechi.
Am luat acesti bani de la dansa si cand am facut succesiunea dupa tatal meu am realizat ca de fapt este mai mult teren, ea nu a dorit sa imi inmaneze macar o copie dupa actele de proprietate, desi legal trebuia sa stiu si eu.
Am avut incredere in ea, am fost foarte apropiati, am crescut langa copii ei, era ca o a doua mama pentru mine, dar se pare ca nu...
"Am renuntat prin notar la partea mea din cele 2/8 ale bunicii si am luat cei 150 cu proces verbal scris de mana "

Renuntarea la mostenire e una si vanzarea e alta. La partea tatalui n-ati renuntat si daca pt. aceasta era chitanta de mana, ea poate valora cel mult ca antecontract, terenul fiind inca in proprietatea dvs. Daca ati luat banii in schimbul renuntarii la partea de la bunica, sunteti proprietar pe 3/8 de la tata. Puteti cere anularea actului de renuntare pt. dol , anume ca ati fost indus in eroare cu vicleie privitor la bunurile mostenite.

Alte discuții în legătură

Mostenire pixuletz pixuletz Buna ziua! Am si eu o mare problema legata de o mostenire pe raza judetului Calarasi, unde detin o cota parte de 50% dintr-o proprietate de aproximativ 2 Ha , ... (vezi toată discuția)
Mostenire vmandrei vmandrei salut! ieri am fost la notar pentru stabilirea succesiunii...dupa bunica mea care a murit acum 6ani....acum 4ani a murit si mama mea. matusa mea- sora mamei ... (vezi toată discuția)
Mostenire proprietate cu teren vilan si extravilan pixuletz pixuletz Buna ziua! Am si eu o mare problema legata de o mostenire pe raza judetului Calarasi, unde detin o cota parte de 50% dintr-o proprietate de aproximativ 2 Ha , ... (vezi toată discuția)