avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Denumire SC
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Denumire SC

Hristos a inviat la toata lumea ! am si eu o intrebare: Este posibil sa infiintez o firma de constructi , o firma de amenajari interioare si o alta firma de arhitectura cu acelasi nume ?
exemplu : S.C. ABC DESIGN S.R.L. - firma de constructi
S.C. ABC DECOR S.R.L. - Firma de amenajari interioare
S.C. ABC ARHITECT S.R.L. - FIrma de arhitectura
sau e mai indicat sa deschi o firma S.C. ABC S.A care sa includa toate firmele ?
Astept orice idei..
Ultima modificare: Duminică, 24 Aprilie 2011
stanbogdan23, utilizator
Cel mai recent răspuns: stanbogdan23 , utilizator 20:02, 24 Aprilie 2011
Adevarat a inviat!
Puteti sa infiintati o societate comeciala cu raspundere limitata care sa cuprinda toate obiectele de activitate pe care le-ati enumerat, iar pentru a le putea desfasura va trebui sa le autorizati.
Daca activitatea nu va fi de mare amploare puteti sa infiintati o intreprindere individuala care sa cuprinda aceste obiecte de activitate.
Deci se poate infiinta o societate comerciala cu raspundere limitata care sa aiba domenie de activitate Arhitectura , constructi si amenajari interioare. Imi puteti explica care este avantajul si care este dezavantajul unei Societati care are mai multe domeni de activitate ... si diferite societati care au cate un singur domeniu de activitate de mai sus mentionate?
In primul rand platiti un contabil doar pentru o societate nu pentru trei societati, aceasta fiind deja o economie importanta. Urmeaza situatii financiare periodice, bilanturi, alte dari catre stat care se inmultesc cu trei.
Am inteles, dar legat de societate comerciala , avand in vedere ca este o firma cu atatea domeni si fiecare domeniu se poate dezvolta foarte mult financiar in functie de cereri si oferte nu ar fi mai indicat sa infintez o societatea pe actiuni fata de o societatea cu raspundere limitata? Dumneavoastra ce mi-ati recomanda.
Nu va complicati cu un SA doar pentru ca sun a asa mai "impozant". Sa nu uitati ca acele cheltuieli de constituire sunt mai mari la SA decat la SRL. Si mai e si capitalul social care e mult mai mare la SA decat la SRL. Si poate multe alte diferente pe care dumneavoastra nu le stiti acum, la inceput, dar care le veti afla "cu surprindere" pe parcurs. Si daca e sa va mearga bine, va va merge si cu un SRL. Nu cred ca vreti sa va cotati viitoarea firma la bursa ca sa fie nevoie da SA. Si apoi, la o adica, daca vreti o puteti transforma pe parcurs din SRL in SA.

Alte discuții în legătură

Fonduri europene nerambursabile ema-uk ema-uk Buna seara! As dori sa stiu daca se pot obtine fonduri europene nerambursabile pentru infiintarea unei societati comerciale cu domeniul de activitate in ... (vezi toată discuția)
Autorizare firma constructii mihai_pirjol mihai_pirjol Buna ziua, sunt student si doresc sa infiintez o firma (microintreprindere )cu activitate in constructii - amenajari interioare si exterioare ... (vezi toată discuția)
Fisa post arhitect solomcarmendamiela solomcarmendamiela va rog sa-mi trimite-ti fisa postului arhitect, si mai am o intrebare: fisa postului pentru arhitect debutant-aflat inca in stagiatura este diferita fata de ... (vezi toată discuția)