buna ziua.
am avut in 2010 un proces intentat fostei firme la care am fost angajat si am cerut, printre altele, beneficiile materiale conform ccm la nivel de societate. eram convinsa ca voi castiga, insa am pierdut. curios a fost faptul ca la ultimul termen dar si la recurs, avocatul meu nu s-a prezentat, invocand probleme de sanatate, insa el se plimba pe culoarul tribunalului bine merci.
suma pe care am solicitat-o cu drept de beneficiu salarial era mare si justificata in baza unui raport scos din programul contabil informatic al firmei.
este posibil ca avocatul sa ma fi incurcat si sa fi semnat un contract cu fostul angajator si sa fi beneficiat de onorariu din partea intimatei!
este posibil sa ma adresez unui forum superior-barou- sa aflu daca temerile mele se confirma ca prea dintr-o data avocatul meu s-a "intors"?
In atentia d-lui Gabriel Z. Si eu cunosc asemenea caz. Pentru documentare, a se vedea practicile D-nei Avocat [EDITAT], un mare avocat specializat pe situatia ridicata de patit (necunoscuta de dvs). Si bineinteles neinteresanta pentru Barou, deoarece pentru un corb in relatie cu alt corb nu exista oftalmoerectomie (nu e chiar medical termenul)
Nu inteleg ce ati vrea sa faca Baroul. Sa citeasca in stele, minti sau poate cafea si sa vina din senin cu decizia ca avocatul a gresit ceva sau nu? Nicaieri nu functioneaza asa. Intotdeauna reclamantul trebuie sa isi dovedeasca sustinerile, ceea ce inseamna ca dvs va trebui sa aratati unde anume este culpa profesionala a avocatului, niciodata nu veti afla dvs asta de la barou.
PS: Pe forum se discuta ideea, nu persoana, asa incat va rog sa nu aduceti in discutie nume de avocati.
Multumesc de atentionare, dar cand un avocat iti i-a banii si nu se prezinta la proces, pe motiv de "nu stiu ce" si nici nu vrea sa restituie banii, mi se pare normal sa-i dai si numele. Mai ales cand isi face reclama pe forum de "profesionist"
Iar Baroul cu toate dovezile, (sau probatoriul) iti raspunde ca: "asta e, in lume se mai si pierde"
La asa avocati, ce sa le mai faci?
In atentia domnilor avocati care au raspuns mai sus. Ca in orice padure si in tagma dumneavoastra exista uscaciuni. Mai tragic este ca, de cele mai multe ori, nu poti dovedi ineficienta acestora. Un exemplu: cum poti dovedi ca ai dat anumite acte care sa apara in dosar si ele nu apar? Si ce faci cand descoperi acest lucru cand e prea tarziu?(pentru ca mergi pe incredere, nu? Iti angajezi un avocat, il platesti - nu e nevoie sa faci pe detectivul personal!)
Se poate dovedi, dar trebuie putina grija. Adica ori trimise documentele scanate pe email, ori semnat de primirea lor. Eu una prefer sa ramana "urme" a ceea ce s-a predat si a ceea ce s-a inteles. De exemplu, daca stabilesc ceva la telefon, trimit apoi confirmare pe email tocmai ca sa nu avem apoi discutii ca am spus altceva.