avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... majorare pensie de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

majorare pensie de intretinere

buna seara!
daca instanta dispune majorarea pensiei de intretinere a minorului de la data introducerii actiunii, respectiv 31-01-2011 si hotararea jud este comunicata la 21 martie 2011...aceasta se aplica retroactiv?
se va retine din salariul poprit si diferenta pentru lunile februarie, martie?
va multumesc anticipat..
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 23:02, 26 Aprilie 2011
treb platita de la introducerea act
Da, angajatorul trebuie sa execute intocmai dispozitivul hotararii judecatoresti ... doar ca nu stiu daca se va putea retine suma retroactiva inttr-o singura luna ... depinde de procent/suma si depinde de veniturile sale.
Este evident ca obligatia de plata este cea prevazuta in dispozitivul sentintei, insa sunt angajatori ca popresc venitul din momentul in care primesc poprirea pe venit comunicata de instanta si numai pentru obligatia de plata viitoare si strict deci pentru suma lunara si sunt angajatori care pe langa obligatia lunara stabilita de instanta, popresc esalonat si o parte din pensia stabilita de la data introducerii actiunii, pana la epuizarea sumei datorate.
Daca in cazul dvs. anagajatorul va popri numai pensia lunara, pentru diferenta de suma de recuperat pe care debitorul o are de achitat, va trebui sa va adresati unui executor judecatoresc pentru punerea in executare a sumei respective.
Ultima modificare: Marți, 26 Aprilie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire gana gana s-a dispus infiintarea popririi de catre instanta de fond, din oficiu, pentru plata pensiei de intretinere. intrebare: daca plata pensiei de intretinere ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere dobreroland dobreroland Am o decizie de plata pensie intretinere(studii) de 500 lei din 01.01.2010. Am fost disponibilizat iar pe perioada somajului mi sau oprit cate 208 lei ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara issis4ever issis4ever dupa un proces de divort si incredintare de copil,fond+apel,instanta a incredintat copilul mamei si a stabilit cuantumul pensiei alimentare pe care sa o ... (vezi toată discuția)