avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 243 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... amenintari cu moartea din partea sotului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

amenintari cu moartea din partea sotului

Sunt o mama ce se confrunta cu o problema de cateva luni de zile sotul meu ma ameninta cu moartea ,am ajuns sa nu dorm noaptea de teama,copilul de 2 ani spune de multe ori "tipa tati" mami e suparata" e afectata clar si ea si cea de 11 ani de certuri, am ajuns sa ascund noaptea toate cutitele din casa.Nu mai pot, nu as fi crezut ca voi apela la acest forum..dar vreau sa imi cresc fetele nu sa ajung la stiri, ma loveste mereu in cap, arunca cu obiecte sunt disperata..Imi e teama, avem o locuiknta impreuna dar as renunta la tot si as pleca cu fetele..mereu spune ca eu ar trebui sa dispar din viata lor..dar nu oricum ci doar moarta..cu siguranta ca se va intampla ceva..intr-o noapte mi-a spus sa sun la politie ca sa vina sa ma scape sau macar sa il ia ca eu cu viata nu scap...ce sa fac?Pot pleca cu fetele?Vreau sa divortez dar sa nu mai am de a face cu el si cu amenintarile..cred ca e in stare de ceea ce spune...nu cred ca ik pasa daca ar lasa orfane doua fete ...
Cel mai recent răspuns: Vivian Ingrid , utilizator 18:19, 29 Aprilie 2011
Aveti unele optiuni prin care va puteti proteja si preintampina sa se petreaca lucrul cu care sunteti amenintata.Puteti depune plangere , dar stiti cum este, orice lucru de care vaveti plange trebuie dovedit.Ar fi bine daca ati obtine un certificat medico-legal dupa ce au loc violentele , pentru a putea proba ca aveti motive intemeiate de a va teme de ceva mai rau.Exista asociatii care se preocupa si care ofera ajutor victimelor violentei domestice , apelati cu incredere .Apelati 112 oricand va veti afla in pericol .Nu asteptati ca lucrurile mai grave sa se petreaca si parasiti casa , mergeti la parinti sau la alte rude .
puteti depune plangere la politie pt amenintari cu moartea, loviri si alte violente.

puteti pleca cu fetele oricand, trebuia s-o faceti demult...daca aveati unde va duce.
depuneti cerere de divort si de incredintare a fetelor la judecatoria de pe raza domiciliului comun
Apelati la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului din judetul ( sau sectorul) in care stati.Ei ar trebui sa aiba macar un centru pentru victimele violentei in familie.Luati-va fetele si plecati cat mai repede.Faceti-i reclamatie la politie - violenta familiala e caz penal si macar il tin sub observatie.Dar cel mai important - plecati!Daca nu la centru macar la rude sau prieteni.Nu mai asteptati, oricand va poate agresa si aveti doi copii de crescut!Vreti sa creasca orfane?
Viata e mai importanta decat banii si bunurile, iar fetele au nevoie de mama lor mai mult decat de orice pe lume!
Va urez numai bine si va tin pumnii!
Ultima modificare: Vineri, 29 Aprilie 2011
Vivian Ingrid, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Martor violenta domestica sorinmbo sorinmbo Buna ziua, Am urmatoarea situatie. Suntem mutati de doua luni intr-un bloc din sectorul 3, in chirie, eu, sotia si copilul de 7 ani. De vreo 3 saptamani, in ... (vezi toată discuția)
Va rog ajutor!!! bună, am avut o relație timp de trei luni cu un individ de ... OanaAnais OanaAnais Bună, am avut o relație timp de trei luni cu un individ de pe internet și faptic o luna am locuit împreună... La mine acasă.. Am fost o victima pt ca am ... (vezi toată discuția)
Daca sotul m a inselat,m a batut,m a jignit si m a umilit pot sa plec cu bebelusul din casa? daria elena daria elena buna ziua.....am si o problema si va rog sa ma ajutati......sunt maritata de un an jumate si am o fetita de 7 luni... relatia cu sotul s a inrautatit incet ... (vezi toată discuția)