avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 217 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Despre martori.
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Despre martori.

Se pot considera martori valabili intr-un proces penal :
-amanta ,o verisoara de gradul I si tatal acesteia din urma ?
In plingerea de la politie si in declaratia partii vatamate nu apare decat amanta acestuia ,iar pe parcurs dupa ce si-au stabilit declaratiile intre ei apar si ceilalti 2 martori oare se va tine cont de faptul ca sunt rude apropiate iar cealalta este amanta sau concubina partii vatamate?
Cel mai recent răspuns: ContSters181996 , utilizator 16:03, 27 Aprilie 2011
Amanta nu este ruda si verisorii nu sunt rude de gradul"I";;;In actiunile penale nu se tine cont de gradele de rudenie,,ci de martorii asistenti la savarsirea faptelor cu caracter penal. Mai mult daca unul sau mai multi martori se constata ca depune marturie mincinoasa se poate formula plangere impotriva martorului de mincinoasa a martorului respectiv...Succes
In procesul penal este admisibila proba cu martori si care sunt rude cu invinuitul sau inculpatul , fiindca in procesul penal proba cu martori este foarte importanta si constituie regula, insa, conform Art. 80 C. pr. pen. , sotul si rudele apropiate ale invinuitului sau inculpatului nu sunt obligate sa depuna ca martori.
Desigur ,s-ar putea tine cont de faptul ca marturia acestor rude ar putea sa nu fie una obiectiva, acest lucru putandu-se aprecia de catre organele judiciare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Martori mincinosi cercetasa cercetasa daca intr un dosar penal martorii partii vatamate isi schimba declaratia in favoarea inculpatului ce consecinte sunt? (vezi toată discuția)
Declaratii in proces penal? Elflorin Elflorin Intr-un proces penal pot da declaratii rudele reclamantului ????? (vezi toată discuția)
Martor FFLORICEL FFLORICEL In urma unui incident , au rezultat 2 dosare unul de ultraj in care este acuzat fratele meu si unul de tentativa de omor , fratele fiind si victima.Am fost ... (vezi toată discuția)