avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cerere de divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cerere de divort

Buna ziua, as avea si eu o intrebare.
Eu sunt plecat in strainate si in decembrie am depus o cere de divort impreuna cu sotia mea la judecatorie. Atunci ni s-a spus ca se va putea face divortul si in lipsa mea, dar avand in vedere actualizarea codului familiei cand a fost primul termen si s-a prezentat sotia mea i s-a spus ca e nevoie de o cerere facuta de mine aici in care sa declar ca sunt de acord cu desfacerea actului de casatorie. Intrebarea mea este urmatoare: Daca fac aceasta cerere o sa se termine repede totul sau o sa mai dureze sau nu as putea mai bn sa fac o imputernicire pe unul din parintii mei si sa se prezinte ei in locul meu? sau daca ar cere unul din parintii mei imputernicit fiind cererea desfacerii actului de casatorie la starea civila sau la notar nu ar fi mai simplu decat prima metoda mentionata mai sus?
daca cererea de divort a fost depusa personal impreuna cu sotia, totusi trebuie sa va prezentati in persoana in fata judecatorului in sedinta publica ,,pentru a confirma solicitarea desfacerii casatoriei. Sau puteti da procura unui avocat...
pt divort la starea civila sau notar trebuie sa fiti prezent, nu puteti divorta altfel.
la judecatorie puteti trimite prin posta o hartie in care sa va mentineti acordul pt divort sau puteti imputernici un avocat
Imi pare rau, si in instanta tot personal se verifica acordul...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort burneteflorentina burneteflorentina vreau sa stiu cum pot face in situatia de fata.sunt casatorita de aproximativ 2 ani legal in septembrie dar in total de 5 ani impreuna.vreau sa ... (vezi toată discuția)
Vreau sa divortez nmbcatega nmbcatega Suntem stabiliti in Spania si doresc sa divortez, mentionez ca m-am casatorit cu sotul tot roman, in Romania si am doi copii minori .Ce trebuie sa fac? Ma ... (vezi toată discuția)
Divort anairam2807 anairam2807 cum se poate divorta la notar prin cea mai simpla cale si cea mai ieftina pentru a nu mai avea grad de rudenie cu sotul deoarece am probleme la serviciu. (vezi toată discuția)