avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1361 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... La partaj se liciteaza imobilul daca partile nu se ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

La partaj se liciteaza imobilul daca partile nu se inteleg?

Imi puteti spune va rog intr-un proces de succesiune intre doi frati , daca partile nu ajung la nici o intelegere se poate ca imobilul sa fie dat spre licitatie si banii apoi impartiti? Si daca da exista o cale prin care sa se poata amana aceasta licitatie?

Cel mai recent răspuns: Dricaru , utilizator 00:00, 17 August 2004
E mai complicat..dar se poate ajunge si aici..
In principiu se va acorda unuia dintre frati, daca nu e comod partajabil, urmind ca celalalt frate sa primeasca o sulta
Ce insemna sulta?
Cat de complicat este?
Imi puteti detalia va rog?
Pey daca un frate va primi intreg bunul, va plati jumatate din el celuilalt, cu titlul de sulta...
daca nu poate sa o plateasca, atunci celalalt il va executa silit pe acel bun, prin vinzare la licitatie.....
aaa..si sa nu uit..
va recomand sa apelati si la serviciile unui avocat..eventual chiar un stagiar daca nu aveti disponibilitati benesti consistente...
O sa faca treaba buna deoarece va stii ce sa ceara instantei..
Nu trebuie mare maiestrie deoarece expertiza si actele vorbesc de la sine

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesirea din indiviziune. rog lamuriri A987 A987 Buna ziua. Nu stapanesc termenii juridici si de asta va rog sa ma lamuriti \"babeste\". Parintii au decedat, succesiunea este facuta. Dar unul dintre ... (vezi toată discuția)
Proprietate Cristina.E Cristina.E Bună ziua. Sunt proprietarul unei case împreună cu fratele meu, dobândită prin succesiune în urma decesului tatălui. În ea locuiește și mama, dar ea ... (vezi toată discuția)
Partaj mostenire auraiulia auraiulia mama mea (decedata in 2008) a mostenit 1/4 din bunurile parintilor ei, decdati in \'88 si \'04. .in momentul de fata mai traiesc 2 surori ale mamei, iar un ... (vezi toată discuția)