avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Alcoolemie la volan
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Alcoolemie la volan

Buna ziua.
Eu sunt din Brasov si acum 6 luni am fost prins baut la volan in Loc. Turda. Alcoolemie fiola - 0.57. Astazi m-a sunat un domn politist ca trebuie sa ma prezint la Turda pentru clarificarea situatiei permisului auto. Stiti care sunt pasii urmatori?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 03:42, 28 Aprilie 2011
La asa alcoolemie ar fi trebuit sa aveti dosar penal si instanta sa hotarasca soarta dv. Probabil ca o sa vi se suspende permisul pt 90 de zile si o amenda usturatoare.
Este vorba despre 0,57 g./l. alcool pur in sange ,nu poate fi contraventie.
Vi s-au prelevat probele biologice ?

Daca raspunsul este afirmativ , valoarea inregistrata la etilotest , aproape se va dubla , situatie in care vi se va intocmi dosar penal pentru depasirea limitei de 0,80 g./l alcool pur.
In aceasta situatie , este recoamandabil sa recunoasteti fapta atat la urmarirea penala , cat si in faza de cercetare judecatoreasca , urmand ca limitele pedepsei(de la 1 an la 5 ani inchisoare) sa fie reduse cu 1/3 , conform art.320 ind.1 c.pr.pen.
In functie de situatia antecedentelor penale(daca nu aveti) , in functie de probele administrate , de circumstantele dvs personale ar urma sa vi se aplice o pedeapsa cu suspendarea executarii , conf.art.81 c.pen.
Permisul de conducere va fi anulat , urmand ca in termen de 1 an de la ramanerea definitiva a sentintei de condamnare sa puteti da din nou examen pentru redobandirea permisului.
Ultima modificare: Joi, 28 Aprilie 2011
Radu Gabrian, Mediator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alcool la volan marcu001 marcu001 Buna ! Am facut o greseala mare cand m-am urcat la volan dupa ce am consumat aprox 4 beri . Alcooltestu mi-a indicat 0.57 . Sunt sanse ca probele biologice sa ... (vezi toată discuția)
Pot primi amenda penala? ContSters192103 ContSters192103 sunt cercetat penal pt conducerea auto pe drumurile publice sub influienta alcoolului.....nu am antecedente de nici un fel ,fara suspendari,am sanse sa scap cu ... (vezi toată discuția)
Retinere permis bogdanalexandru bogdanalexandru salut! Mi.sa retinut permisul pentru o alcoolemie de 0.62 in aerul expirat si mi.sa recoltat proba de sange 0.92. Ce consecinte voi avea. (vezi toată discuția)