avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Guard in cadrul Politiei Locale
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Guard in cadrul Politiei Locale

functia de guard(dobandita prin contract ind de munca) din cadrul Politiei Locae fosta comunitara este o functie ce implica exercitiul autoritatii de stat?
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 22:08, 27 Aprilie 2011
din ce stiu io, functia contractuala de guard, e in sectorul administrativ....si nu implica exercitarea prerogativelor de putere publica. :)
Niciodata! Prerogativele de putere publica sunt cele enumerate de art. 2 din legea 188/1999, iar postul de guard nu are nimic de a face cu ele. Politistul local cu atributii in domeniul ordinii si linistii publice, al pazei obiectivelor si valorilor, etc, exercita atributii de putere publica, nu guardul care sta noaptea in ghereta la poarta parcului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mutarea pe un alt post cu alte atributii pe o perioada de 6 luni dana81 dana81 Buna ziua. In cadrul unei primarii se vrea mutarea pe o perioada determinata de 6 luni a unui guard de la politia comunitara pe postul de agent agricol. Care ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa devin din angajat contractual, functionar public? GheorgheIleana GheorgheIleana Sunt angajat contractual- psiholog la Directia pentru Protectia Copilului si as vrea sa devin functionar public...in speranta unui transfer la alta directie ... (vezi toată discuția)
Delegare atributii fp alexandru andra alexandru andra Unui FP trebuie sa i se intocmeasca decizie de delegare unor atributii ale unui curier(personal contractual). Oare nu intram in incompatibilitate cf. Legii ... (vezi toată discuția)