avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... C.I.M. poate fi modificat fara acordul salariatului?in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

C.I.M. poate fi modificat fara acordul salariatului?in C.I.M am program de 3 sch. in 4 Ture(flux continuu)

sunt intr-un litigiu de munca ptr. incalcarea C.I.M. a schimbarii programului de munca si implicat a salariului,printr-o Decizie interna(pe sectie)-lucrez la patron!:(( pe care a contestat-o in instante; ptr. moment sa spunem ca s-a incheiat o etapa juridica inclusiv la Apel (respinge actiunea) nu am intrat in posesia redactarii acestei solutii , dar ,intrebarea este :ce sa fac deoarece nu sunt de acord cu hotararea de la Apel , , nu-mi permit avocat, iar o solutie intr-o opinie obiectiva m-ar scoate din grava situatie cu care ma confrunt..mentionez ca am alte 3 precedente(dosare 2007) castigate de mine , deci abuzurile tin de sicanare si coruptie dupa parerea mea
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:49, 30 Aprilie 2011
toate aceste argumente evidentiaza dreptul clar C.I.M,, despre ce vb. noi?
tu prin art. 114 codul muncii nu-mi evidentiezi nimic ce apare la art. 41 modificarile C.I.M , ci imi scoti in evidenta ca patronul face programul...de acord, in baza profilului unitatii se face contractul individual de munca despre asta vb... nu despre art. 114 care nu vb. de clauzele din contractul individual de munca.
(2) Salariat in schimburi reprezinta orice salariat al carui program de lucru se inscrie in cadrul programului de munca in schimburi."(despre asta imi spune-ti?) dar eu vb. de clauze acceptate intre noi.despre un act juridic de caracter oneros, legea partilor..etc.

kandice a scris:

tu prin art. 114 codul muncii nu-mi evidentiezi nimic ce apare la art. 41 modificarile C.I.M , ci imi scoti in evidenta ca patronul face programul...de acord, in baza profilului unitatii se face contractul individual de munca despre asta vb... nu despre art. 114 care nu vb. de clauzele din contractul individual de munca.
(2) Salariat in schimburi reprezinta orice salariat al carui program de lucru se inscrie in cadrul programului de munca in schimburi."(despre asta imi spune-ti?) dar eu vb. de clauze acceptate intre noi.despre un act juridic de caracter oneros, legea partilor..etc.

:offtopic:
Cititi mai bine ce ati scris si dupa aceea faceti analiza celor care v-au raspuns ... nu ati scris nicaieri de clauze , citez din mesajul initial : „.... o fraza din dosarul de la fond suna asa:Faptul ca dispozitiile art.41 din C.M stabilesc concret conditiile in care se poate modifica timpul de munca , fara o reglementare expresa a modificarii progr. de munca si C.I.M.prevede posibilitatea modificarii unilaterale a progr. de munca in conditiile regulamentului intern, obliga instanta la respingerea actiunii insa, cu rezerva ca parata nu a justificat obiectiv modificarea acestui progr. si nici nu a prezentat regulamentul intern al unitatii care sa justifice...........etc..si: Chiar daca practica judiciara recunoaste prerogativa de directie a angajatorului in stabilirea progr. de munca , aceasta prerogativa nu poate deschide calea unor abuzuri justificate doar de faptul ca angajatorul poate orice in ceea ce priveste stabilirea acestui program....Ptr, aceste motive in numele legii hotaraste RESPIMGEREA...... uhh. multam fain de raspuns si deranj „...
hahahaha ce amuzament..... sa inteleg ca si daca ti-as arata tot dosarul aceeasi atitudine ati afisa? imi da-ti mie dosarul inapoi spre citire?...multumesc oricum de deranj.. atat cat a fost...respect
kandice a scris:

hahahaha ce amuzament..... sa inteleg ca si daca ti-as arata tot dosarul aceeasi atitudine ati afisa? imi da-ti mie dosarul inapoi spre citire?...multumesc oricum de deranj.. atat cat a fost...respect

:offtopic:
Cred ca nu este cazul sa ne ironizam ... ati facut o afirmatie care era in contradictie cu ceea ce ati postat, de aceea am citat din mesajul dvs ... poata data viitoare postati corect informatiile pe forum.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ore de noapte vestala vestala As dori sa aflu care sunt conditiile de salarizare pentru un angajat care lucreaza in trei schimburi,uneori si sambata si duminica,in functie de programul ... (vezi toată discuția)
Program de lucru de 4 ore sambata - cim? liliua2008 liliua2008 Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti cum sa procedez daca am prevazut in C.C.M la nivel de unitate ca se vor lucra 4 ore sambata cu recuperare imediat luni si ... (vezi toată discuția)
Buna ziua am si eu o intrebare ,de curand firma la care lucrez ... Reeko Reeko Buna ziua am si eu o intrebare ,de curand firma la care lucrez a impus 4 schimburi ,2 zile sch1 ,2 zile sch2,2 zile sch3 si 2 zile libere ,intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)