avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Propunere Hotarire Consiliul Local Iasi privind ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Propunere Hotarire Consiliul Local Iasi privind activitatea de administrare Imobile

Va supun atentiei un proiect de Hotarire a Consiliului Local Iasi intitulat: PROIECT DE HOTÃRÂRE
privind aprobarea „Regulamentului privind procedura de autorizare a persoanelor juridice care desfăşoară activitatea de „administrare imobile pe bază de tarife şi contract” la asociaţiile de proprietari”.
Poate fi accesat pe pagina de web a Primariei Iasi/Consiliul Local/Propuneri legislative sau la urmatoarea adresa: [ link extern ]
Pentru ca as putea fi acuzat de anumite interese , nu voi face deocamdata nici un comentariu. Va las pe dumneavoastra sa lecturati si sa comentati...
Ultima modificare: Joi, 28 Aprilie 2011
BLUE1963, utilizator
Cel mai recent răspuns: BLUE1963 , utilizator 13:19, 12 Septembrie 2011
Proiectul de HCL in discutie, incalca Legea 230/2007 si HG 1588/2007. Acestea precizeaza cine, cum si in ce conditii se poate administra o asociatie de proprietari. Ori daca ar intra in vigoare acesta hotarare, aceasta practic modifica legislatia natioanala in domeniul asociatiilor de proprietari.
Scopul, asa cum este usor de dedus, este ca pe plan local sa administreze doar firmele agreate sau subordonate primariei. Acestea sunt in impas, pierd clienti mereu pentru ca sunt firme ce se misca greu, birocratice, netransparente...
In Iasi sunt mai multe firme mici (cu 1-2 angajati), care-si fac treaba foarte bine si se pot adapta usor la hotararile adunarilor generale sau deciziile comitetelor executive. Practic proprietarii nu prea stiu ca asociatia este administrata de o firma pentru ca patronul firmei este administrator atestat si el rezolva problemele direct ca orice administrator persoana fizica. Avantajul asociatiilor este ca discuta cu un singur om, ca nu se mai ocupa de salarii, taxe, impozite pentru ca acest administrator-firma factureaza lunar serviciile ca firma de administrare.
Cred ca aceste firme vor fi afectate si pot chiar sa se desfiinteze, ceea ce va afecta si asociatiile administrate de ele, si nu sunt putine.
Apoi celelalte prevederi, referitoare la asociatia in sine, la casierie..., iar sunt greu de realizat indiferent daca administratorul este persoana fizica sau juridica.
Cred ca este o alta mica aberatie ca si alte experimente de criza incercate in Romania in ultima perioada.
Cind va spuneam ca in Cluj exista deja ce vor sa faca la dv in IASI nu credeati.
La noi primaria face deja ce vrea de 1 an.Doar stim cu totii a cui e.

www.avocatnet.ro/content/for...

Am mers al primarie si primaria mi-a zis ca nu e nimic reglementat si desi scrie in lege atestatul de administrator de imobil se elibereaza pentru o perioada nedeterminata si este valabil pe tot teritoriul Romaniei mi-au spus clar ca "Persoanele fizice care doresc sa obtin calitatea de administrator de
imobile sunt atestate de catre primar, apoi au zis adica primarul unde este asociatia unde vrei sa fii dumneata administrator.Pentru ca apoi daca eu vin in control si sa zicem ca noi primaria CLUJ sau oricare te-ar accepta cu atestat din alta parte in caz de neregularitati eu numai pot aplic articolul 58 alineatul 4 si sa iti retrag Atestatul ca nu ti l-am emis eu.

Autorizatie speciala pentru firmele care administreaza asociatiile de proprietari

Firmele care administreaza asociatii de proprietari vor trebui sa fie autorizate de municipalitate.

Acest lucru se va intimpla daca alesii locali vor aproba un proiect de hotarire propus de Primarie. "Au aparut multe firme care administreaza asociatii si vrem sa stim si noi care sint aceste firme. La un moment dat au aparut anunturi prin scari de bloc prin care se promiteau tot felul de lucruri celor care vin la o firma care ar fi administrat asociatii de proprietari. Am considerat necesar ca trebuie sa reglementam aceasta situatie", a declarat Ciprian Chirita, seful Directiei de Control, din cadrul Primariei.
Conform proiectului, in termen de 30 de zile de la aprobarea acestui regulament, persoanele juridice care presteaza servicii de administrare imobile trebuie sa solicite autorizarea.
Printre conditiile impuse pentru obtinerea autorizatiei se numara existenta a cel putin trei angajati cu atestat de administrator, un casier, un instalator. O alta conditie este legata de existenta unui certificat de management al calitatii ISO 9001.
"Sint conditii ceva mai dure, dar sint in folosul cetateanului. Ce se intimpla daca, de exemplu, la un bloc se sparge o teava pe timpul noptii? Am considerat necesar ca sa fie macar un instalator angajat, care sa poata interveni oricind sint probleme", a adaugat Chirita.
Autorizatia va fi emisa pentru o perioada de trei ani. Proiectul va fi analizat la sedinta Consiliului Local programata pentru data de 15 septembrie.

Sursa : Ziarul De Iasi 12 septembrie 2011
Ultima modificare: Luni, 12 Septembrie 2011
BLUE1963, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Verificare anuala pentru administratori la asociatii de locatari in craiova andreisan andreisan In Craiova conform HCL (Hotarare Consiliu Local) 303/20.12.2012, s-a decis verificarea anuala a administratorilor de la Asociatiile de locatari, cu toate ca ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract administrator conjoint conjoint Asociatia de proprietari a incheiat contract de adiministrare(conventie civila) cu o persoana fizica autorizata care detine atestat de administrator imobile ... (vezi toată discuția)
Care sunt atributiile serviciului asociatii de proprietari din primarii? Costica33 Costica33 Ma intereseaza sa citesc care sunt atributiile serviciului Asociatii de proprietari din primarii. Aveti undeva un text scris sau stiti cum pot gasi acest ... (vezi toată discuția)