Sunt locatar al unui apartament proprietatea unei soc comerciale aflata in procedura falimentului. Lichidatorul mi-a trimis o somatie sa parasesc apartamentul in 5 zile ca doreste sa il igienizeze (?!) pentru a-l scoate la licitatie.
Eu am contract de chirie din anul 2000 pe o perioada de 20 de ani, cu planuri de amenajare si investitii aprobate de parti si efectuate in grafic, cu preemtiune la vinzare. In executia acestui contract nu au fost probleme pina acum sub nici o forma.
INTREBARE:
1. Acest contract este nul pentru ca n a fost inregistrat la administatia financiara si la oficiul de cadastru si publicitate imobiliara ?
2. Faptul ca traiesc in concubinaj cu administratora societatii poate afecta in vreun fel valabilitatea contractului?
3. In baza clauzei de preemtiune la vinzarea bunului imobil , lichidatorul nu trebuia sa-mi faca mie o oferta de vinzare inainte de licitatie? Pot anula licitatia pe acest motiv?
Regula inregistrarii la Adm Financiara nu se aplica doar contractelor dintre persoanele fizice? Aici vorbim de o persoana juridica locator si una fizica locatar.