avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale piese auto
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

piese auto

buna ziua
vreau sa imi deschid o societate comerciala prin care sa cumpar masini si sa vand piesele cu bucata din masini. Cum trebuie sa fac acest lucru si ce obiect de activitate trebuie sa am. ce autorizatii sa obtin, si cum se tine contabilitatea?
Sau unde trebuie sa citesc, si unde sa ma interesez.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 14:04, 29 Aprilie 2011
Va recomand infiintarea unei intreprinderi individuale. Contabilitatea se tine in partida simpla si puteti avea angajati. Detalii infiintare aici:
[ link extern ]
Codul CAEN pretabil:
- Demontarea( dezasamblarea) masinilor si echipamentelor scoase din uz pentru recuperarea materialelor.
si am nevoie de avize si autorizatii?, e suficient intreprindere individuala?
Cred ca de pe la mediu, primarie.
Este nevoie de autorizatie de functionare de la primarie care o sa vi se elibereze in baza certificatului de inregistrare si a certificatului constatator de autorizare( copie), dovada sediului/punctului de lucru unde va veti desfasura activitatea, acordul vecinilor, plan de situatie, RLV-ul, aviz mediu, pompieri. Acestea sunt in mare actele, dar primariile in functie de hotararile de consiliu local pot solicita si altele.
In ceea ce priveste forma juridica este suficient o intreprindere individuala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infintarea unei firme bugariu bugariu ce acte trebuie pentru infintarea unui depozit de matereale neferoase[fier vechi] (vezi toată discuția)
Cod caen dezmembare telefoane si vanzarea componentelor redbogdan89 redbogdan89 buna ziua, imi puteti spune si mie ce cod caen trebuie ales pentru dezasamblarea electronicelor(telefoane) si vanzarea pieselor dezmembrate? va multumesc (vezi toată discuția)
Pfa, asociatie familiala sau? laviscoala laviscoala Buna ziua, va rog sa mi dati un sfat, sotul meu dezmembreaza cateva masini (5-6 pe an) in curtea tatalui meu, ii este frica de eventuale reclamatii, de aceea ... (vezi toată discuția)