avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1311 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... CONTABILITATE PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

CONTABILITATE PFA

Buna ziua,

Anul trecut am infiintat un PFA in luna ianuarie care are ca obiect de activitate "Alte transporturi terestre de calatori". Acum a venit timpul sa depun declaratia 200 si totodata sa inregistrez operatiunile din cursul anului in registrul de incasari si plati. Detin urmatoarele acte: extrase de cont, op-uri si chitante pt plata la casa de pensii si asigurari sociale, la casa de asigurari de sanatate, pt impozit venit activitati independente, taxa pt constituire, alte taxe pt infiintarea pfa-ului, precum si facturi emise de pfa pt servicii transport. Va rog, ajutati-ma si indrumati-ma cum sa completez toate acestea in registrul de incasari si plati.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ana Muntianu , Consultant fiscal 17:43, 9 Mai 2011
Desi contributiile la casa de sanatate si asigurarile sociale sunt cheltuieli deductibile, cred ca nu se inregistreaza in RJIP ci se adauga ulterior in declaratia prinvind venitul realizat (200).

Argumentul in acest sens este ca documentele de plata a acestor contributii se inregistreaza dupa CNP iar nu dupa CIF sau CUI, dupa caz.
Ultima modificare: Duminică, 8 Mai 2011
Iulian MANEA, Contabil
Buna ziua,

Revin: avand in vedere activitatea acestui PFA, "Alte transporturi terestre de calatori", as putea deduce chletuieli de protocol (suc, apa, etc.)? Si in ce limita, cumva de 2%? Avand in vedere ca sediul PFA este la domiciliu, as putea deduce cheltuieli cu utilitati, si cum?

Multumesc!
Cheltuieli protocol = 2% aplicat asupra diferenţei dintre venitul brut şi cheltuielile deductibile, altele decât cheltuielile de sponsorizare, mecenat, pentru acordarea de burse private, cheltuielile de protocol, cotizaţiile plătite la asociaţiile profesionale.

Cheltuielile cu utilitatile le puteti deduce doar daca exista un contract de comodat sau de inchiriere si doar proportional cu spatiul alocat desfasurarii activitatii PFA, asa cum apare in contractele mentionate mai sus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratii si contributii pfa, nou infiintat ionam_2002 ionam_2002 Buna ziua, Saptamana care tocmai s-a incheiat am infiintat PFA-ul meu, am obtinut certificatul de la ONRC. Sunt angajata cu contract de munca pe perioada ... (vezi toată discuția)
Pfa sistem real - plata cas si cass se trece in registrul de incasari si plati? DianaGherea DianaGherea Sunt PFA in sistem real. Nu am angajati. Plata CAS SI CASS se trece in registrul de incasari si plati? Plata CAS este cheltuiala deductibila? Dar plata CASS ... (vezi toată discuția)
Registrul de incasari si plati pentru i.i. marcucarolina marcucarolina Buna seara, Imi spuneti si mie va rog frumos daca am o factura pe care o s-o incasez prin banca cu O.P. ,cand o trec in registrul de incasari ... (vezi toată discuția)