avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1309 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune deschisa de nepoti ???
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune deschisa de nepoti ???

Buna ziua ,

Am si eu nevoie de parerile dvs . Situatia este urmatoarea :
Sot si sotie - proprietari ai unui apartament cumparat dupa 1989
Sotul a decedat in 2011 , nu au copii
Sotul a avut o sora , si acesta decedata , dar in urma careia au ramas 2 copii

Acesti doi copii ai surorii defunctului , pot deschide succesiune ca sa aiba dreptul la mostenirea apartamentului unchiului decedat ?
multumesc
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 17:00, 29 Aprilie 2011
Da , ei vor sa deschida succesiune , dar nu se au in relatii bune cu matusa mostenitoare . Daca o vor face in 6 luni de la data mortii unchiului , legea e de partea lor ?
Va culege mostenirea cine o accepta expres sau tacit in termenul de 6 luni de la deces,in caz contrar poate fi inlaturat de la mostenire prin neacceptare.
Va multumesc tuturor !
Ma puteti ajuta si cu un art din cod civil pt a citi mai mult despre acest subiect ?

Nu v-ar ajuta o lectura a Codului civil, mai degraba a unui tratat de drept succesoral, vi-l recomand pe cel al lui Francisc Deak, editia a II-a actualizata si completata, Editura Universul Juridic, Bucuresti, 2002.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se intampla daca nu se realizeaza o succesiune? vioricadumitrescu vioricadumitrescu Buna ziua , Doresc sa va prezint urmatoarea situatie , la care va rog sa ma ajutati cu o clarificare : Daca sotia unui cuplu fara copii a decedat si exista 4 ... (vezi toată discuția)
Părinții mei au decedat. aveau trei copii din ... Cinesice@$ Cinesice@$ Bună seara! Părinții mei au decedat. Aveau trei copii ...din care unul a decedat.( o sora a noastra)..imediat dupa decesul parintilor.. si am ramas doi ... (vezi toată discuția)
Succesiune ContSters238389 ContSters238389 Buna ziua, am o intrebare. Unchiul meu a decedat acum 24 ani, iar mama mea a decedat la trei luni dupa unchi, in casa raminind sotia lui ei neavind copii. ... (vezi toată discuția)