avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 661 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale notificare agentie protectia mediului
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

notificare agentie protectia mediului

In cazul schimbarii in totalitate a actionariatului unei societatii comerciale ce responsabilitati are vanzatorul, detinator al unei autorizatii de mediu valabile, fata agentia de mediu? Trebuie sa notifice agentia de protectie a mediului inainte de finalizarea operatiunii de vanzare despre intentia de schimbare a actionariatului?
Ultima modificare: Vineri, 29 Aprilie 2011
apetra, utilizator
Cel mai recent răspuns: apetra , utilizator 09:58, 30 Aprilie 2011
In mod normal nu, pentru ca autorizatia de mediu se da pe societate nu pe asociati/actionari. Societatea trebuie sa indeplineasca conditiile necesare pentru functionare si nu asociatii.
Art. 15, alin 2, lit a din OUG 195/2005 privind protectia mediului, mentioneaza
"(2)Titularii planurilor / programelor / proiectelor / activităţilor au obligaţia:
a)de a notifica autoritatea competentă pentru protecţia mediului dacă intervin elemente noi, necunoscute la data emiterii actelor de reglementare, precum şi asupra oricăror modificări ale condiţiilor care au stat la baza emiterii actelor de reglementare, înainte de realizarea modificării". Schimbarea de actionariat intra in aceasta categorie, dat fiind ca pentru revizuire, respectiv emitere autorizatie ni s-au cerut si actele societatii? Avem o firma de audit care insista ca ar trebui sa notificam posibila schimbare de actionariat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatia de mediu Matador Matador Lucrez la o societate de constructii din Brasov ( s-a schimbat CAEN-ul societatiii de la 2811 la 2511 ) si am observat ca autorizatia de mediu a fost eliberata ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de mediu - caz special bvr bvr Buna ziua! Doresc sa supun atentiei dvs urmatoarea problema: o societate ce detine autorizatie de mediu subinchiriaza spatiu unei alte firme care are ... (vezi toată discuția)
Am inchiriat toata linia de productie. avizele vechii societati pot fi preluate de noua societate? draser draser Am inchiriat unei societati doua hale de productie cu tot cu utilaje iar cel care a inchiriat a mutat unele utilaje dintr-o hala in alta si a inceput productia ... (vezi toată discuția)