avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Pedofilie- intrebari
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Pedofilie- intrebari

Buna ziua,

O cunostinta a fost acuzat de pedofilie. Tatal copilului molestat a facut plangere penala, dar nu a adus nicio dovada, decat spusele copilului. Copilul nu a fost prezentat unui medic legist. Acuzatul spune ca nu a intretinut raporturi sexuale si cum poate tatal copilului sa dovedeasca, ca el are dreptate. Tatal copilului spune ca are 3 martori toti copii minori. Ei pot depune marturie? Procesul a ajuns la al 3-lea termen, "victima" prezentandu-se doar la primul termen. Asta denota un total dezinteres pentru ei. De ce pedeapsa este pasiv inculpatul, si sunt suficiente dovezile aduse de victima? Precizez ca inculpatul nu are antecedente penale.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 02:06, 30 Aprilie 2011
se poate face si o expertiza psihologica,care sa adevereasca fapta.
se poate merge si acum la medicul legist,ceva tot se va vedea,daca a intrteinut raporturi sexuale anale.

din punctul meu de vedere,va fi greu de demonstrat vinovatia,fara o proba stiintifica.
Astfel de cazuri in general sunt foarte complexe , iar situatiile care le genereaza sunt multiple dupa cum se arata intr-un studiu medical din care imi permit sa redau un fragment mai jos , care se refera si la cauzele care pot provoca astfel de deviatii comportamentale:

"Pedofilia consta in preferinta sexuala (sau fantezii reprezentand astfel de activitati) pentru copii, fie ca este vorba de baieti sau fete in general de varste prepubertara sau pubertara (in general in varsta de 13 ani sau mai mici) . Conditia este ca in decurs de cel putin 6 luni sa existe impulsuri intense, repetate si fantezii excitante sexual implicand copii.

Pedofilia este, in general, fie secundara (in cadrul homosexualitatii, sau in cazurile cu alte boli psihice: oligofrenii, ori la indivizii cu alte boli asociate ca alcoolismul, dementa, etc), fie primara, cand ca si exhibitionismul, dar cu o gravitate mai mare decat aceasta, poate imbraca aspectul unei tulburari de control al pulsiunilor. Poate aparea si ocazional la persoanele sub influenta alcoolului, in unele medii subculturale.

Pedofilia aparent cea mai frecventa dintre parafilii(preferinta pentru persoane-nota mea), se intalneste mai preponderant la barbati, insa prevalenta acesteia nu este cunsocuta cu exactitate, datorita existentei prostitutiei cu copii in anumite tari si datorita vanzarii de materiale pornografice care implica copii. Insa, pedofilia ca forma de comportament sexual exclusiv are o probabilitate rara.

Persoana cu pedofilie trebuie sa aiba varsta de 16 ani sau mai mult si cu cel putin 5 ani mai mare decat copilul. De obicei pedofilul alege un copil in varsta de 9ani- pana la pubertate, copilul poate fi de sex opus (pedofile hererosexuala, in 95% din cazuri), fie de acelasi sex (pedofile homosexuala, in 5 % din cazuri)" .

In aceasta situatie expertiza medico-judiciara a persoanei acuzate poate arata daca aceasta are comportamente de natura devianta si eventual care este sorgintea acestora.
Un rol important il are si expertizarea medico-judiciara a victimei pentru a se dovedi daca aceasta a fost abuzata sau s-a incercat abuzarea sa de care eventualul faptuitor.
In cauza se vor administra eventual si alte probe care trebuie sa dovedeasca existenta faptei si a comportamentului faptuitorului(acte medicale , martori , alte probe acceptate de lege)
Nu inteleg cam ce ati dori dvs sa aratati in depozitia dvs de martor , mai ales daca nu cunoasteti amanunte despre imprejurarile in care a fost comisa fapta.
Sarcina probatiunii apartine organelor de urmarire penala , iar inculpatului ii revine sarcina de a se apara pentru a-si dovedi nevinovatia.
Pentru a va raspunde cu privire lao eventuala sanctiune penala care i-ar fi aplicata presupusului autor al infractiunii , ar trebuie sa detaliati mai mult despre conditiile in care se pretinde ca a fost savarsita fapta si la calitatea autorului raportata la minor.
Cert este ca pedepsele sunt foarte mari.
A existat anul trecut o pedeapsa de 30 de ani de inchisoare aplicata de Tribunalul Alba unui antrenor de karate care a abuzat de elevul sau.
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Aprilie 2011
Radu Gabrian, Mediator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu minori si acuzatie de pedofilie elenapupu elenapupu Buna ziua! Fratele meu este in proces de divort cu sotia lui, proces care se afla la a doua infatisare. Din aceasta casatorie au rezultat doi copii minori, 11 ... (vezi toată discuția)
Intretinere de relatii sexuale persoane de acelasi sex (minor-major) raresh31 raresh31 Intretinere de relatii sexuale de acelasi sex,numai ca exista un major si un minor.S-a intamplat cu mult timp in urma si parintii copilului nu au alertat ... (vezi toată discuția)
Consultare dosar penal!!! Sonji Sonji Am primit de curand NUP intr-un dosar penal de instigare la denunt calomnios, pe motiv ca fapta nu exista. Am primit ordonanta. Eu acum, din cate am inteles ... (vezi toată discuția)